Marsha-balls
Provade några nya favoriter på julbordet i år för att få in mer grönt då jag inte äter kött. Bland annat en jättegod sallad på rödkål, valnötter, granatäpple och apelsinklyftor, samt dessa goda "köttbullar" (vegetariska) som var enkla att göra och uppskattade av gästerna.
Detta behöver du:
- 2 ½ dl riven hård ost (gärna cheddar)
- 1 dl finhackade valnötter
- 2 st ägg
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 ¾ dl ströbröd (jag använde glutenfritt)
- 1 ½ krm salt
- olja eller smör att steka i
- 2 ½ dl buljong
Blanda ost, nötter, ägg, lök, ströbröd, och salt till en smet. Rulla bollar. Stek eller fritera dem i olja tills de får fin färg. Lägg upp dem att rinna av på hushållspapper. Lägg alla bollar i en stor panna och slå kokande buljong över. Sjud under lock ca 10 minuter. Ta sedan av locket och fortsätt sjuda tills nästan all buljong kokat in, ca 25-30 minuter. Ät upp!