Wish upon a star

Drömmen om paradiset

Publicerad 2014-01-29 15:52:00 i resor

Sitter och drömmer mig tillbaka till när vi var i Thailand för några år sedan. Det var den här tiden på året, då Sverige inte visar sig från sin allra charmigaste sida...perfekt att fly till korallrev, kritvita stränder med turkost kristallglittrande vatten och grönskande djungler. Vi åkte omkring till flera olika platser, men favoriten var den lilla ön Koh Lipe som vi nådde efter flera timmar med speed boat från Koh Lanta. Numera har jag sett att de stora resebolagen har charter dit så vet inte hur mycket av charmen som finns kvar. Drömmigt var det hur som helst.... 

Vildros

Publicerad 2014-01-28 09:21:00 i beauty

I Weledas sortiment finns den här ansiktsoljan med vildros. I glasburken ligger små kapslar som man bryter innan man applicerar oljan i ansiktet. Det är en härlig, helt naturlig olja som tränger ned och återfuktar ordentligt, och så doftar den underbart. Jag brukar ha den i ansiktet på kvällen innan jag går och lägger mig och känner verkligen hur den vårdar huden på djupet.
 
Betyg: JJJJJ
 

Träningspepp

Publicerad 2014-01-26 10:28:00 i träning

God morgon söndag! Här vaknade vi upp till en snöig vinterdag och kanske kan det bli lite sol också... Idag blir det i vanlig ordning först en sväng till gymmet. Jag måste säga att jag varit en oerhört flitig gäst där de sista månaderna, är mer taggad än någonsin. Kör dans, boxning, löpband och styrka. Gillar att variera mig så att det inte blir långtråkigt. Under våren ska jag också fortsätta med mina lunchpromenader och så småningom även övergå till löpning utomhus.
 
Kände att det var dags för en liten belöning här om dagen och gjorde ett stopp i sportbutiken, där det blev ett par nya toppar och boxningshandskar (uuäää för de som gymmet tillhandahåller ;-)) Älskar min nya gröna träningstop från Soc.
 
I lurarna blir det blandat, just nu går Icona Pop varma tillsammans med hip hop och R&B, som aldrig kan vara fel i mitt tycke.
En här om dagens på gymmet.

Blandar och ger

Publicerad 2014-01-24 15:55:00 i hem & inredning

Hej fredag! Hur har ni det idag? Själv går jag och väntar på de glutenfria semlorna som mannen lovat plocka med sig på vägen hem från jobbet...mmm... Det är faktiskt andra gången i år som vi äter semlor, började redan förra helgen men det är inte fasligt tidigt ändå tycker jag :-)
 
Har funderat lite på inriktningen på den här bloggen, jag är ju ganska spretig i mina intressen och därav har även innehållet här pekat än lite hit och än lite dit. Skulle vara kul att höra vad ni som läser uppskattar mest. Inredning? Hälsosam matlagning och naturlig skönhetsvård? Stil/kläder? "Allmänna" inlägg? Eller något helt annat? Om ni inte ger mig något nu så kommer jag nog att fortsätta att "blanda och ge".
 
Förresten, har ni sett den fina kollektionen "Bråkig" som Ikea lanserar 7 februari? Riktigt fina saker tycker jag, som är sugen på pasteller nu till våren. Det är lustigt, för jag har märkt att jag hela tiden pendlar mellan två huvudfärger i inredningen. Med en ljus och träfärgad bas dras jag till accentfärger i lila på höst och vinter och pastelligt blått/rosa på vår och sommar. Och nu är det då alltså dags för pastellsäsongen igen. Är sugen på den fina stoppade pallen som skulle vara mycket tjusig i vår hall, ett "rum" som ännu inte fått så mycket kärlek sedan vi flyttade in.
You like?
 
Trevlig helg på er!

Dagens tips

Publicerad 2014-01-23 22:41:00 i beauty

Alla vi som var unga på 90-talet minns nog hårmascaran med en lätt rysning. Det skulle göras slingor i de mest fantasifulla nyanser som kunde tänkas. Själv anammade jag en brun-orange variant som jag ägnat år åt att försöka förtränga ;-) Numera använder jag hårmascaran på ett lite annorlunda sätt, för att dölja utväxten i hårbotten och det funkar faktiskt ganska bra när man fått in tekniken.
 
Den här ekologiska varianten kommer från Karité och jag köpte min genom Groupon men den finns säkert att få tag på om man googlar. Livräddare mellan färgningarna. Det var dagens tips.
 

Krukväxter som luftrenare

Publicerad 2014-01-21 23:04:00 i hem & inredning

Minns ni frukosten som jag var på för ett par månader sedan, med Naturskyddsföreningen och UnderbaraClara? Jag skrev en lista över saker som man kan tänka på för att minska gifterna i hemmet.
 
Ytterligare en sak man kan göra är att investera i naturliga luftrenare, dvs växter. På Blomsterlandets sajt kan man läsa att gröna växter med stora blad ligger i topp på listan över de krukväxter som är bäst på att fånga skadliga partiklar. Hit hör spjutbräken, dracena, fikus, murgröna, fredskalla, palmaralia, prickblad, silverkalla, ampellillja och gullranka. En undersökning från NASA visar att växterna befriar luften från ämnen som orsaker ögon- och luftrörsbesvär och allergier samtidigt som man noterar att avdunstningen motverkar torr hud.
 
Så här fint blev det med murgrönan som fick följa med hem från Ikea i helgen. Med katt i huset gäller det också att hålla koll på vilka växter som är giftiga, och denna fick hamna ovanpå bokhyllan dvs långt bort från nyfikna kattänder...
 

Ellegalan

Publicerad 2014-01-20 15:18:56 i allm�nt

Käthe väljer sina favoriter från Ellegalan, en bra idé som jag "lånar" :-) Håller med om att Kenza och Marie Serneholt var tjusiga i sina skira klänningar. Även Ruth Vega Fernandez, Danny och Molly Sandén hade lyckats med stylingen enligt mig. Icona Pop är en riktigt cool duo som klär sig passande till sin musik, inget jag hade tagit på mig idag men kanske för 10 år sedan... Uppiggande i alla fall!

Flera andra gäster hade gått loss lite för mycket med brun utan sol-sprutan, med ett ganska lustigt resultat, fniss. Känns lite passé år 2014 tycker jag ;-) Vilka får ni själva lista ut genom att scrolla på Elles hemsida...

Lördagens

Publicerad 2014-01-19 19:21:00 i i min garderob

God kväll! Har ni haft en bra helg? Här har dagen bjudit på mitt favoritpass på gymmet, dansklass, och sedan en sväng till Kungens Kurva för att titta på boxhandskar och en ram till en affisch som jag köpte på Fotografiska. Dock så fanns det endast jättehandskar för "riktig boxning" och inte sådana lite nättare som man har på träningsbox, och alla vita ramar i storleken 50x70 var helt slut på Ikea. Men, vi gick inte lottlösa därifrån ändå om det nu var någon som trodde det ;-) En fin Murgröna och en lite mindre ram till en annan tavla fick följa med hem i alla fall. Hörde att Ikea ska öppna en mindre butik vid Globen, där de ska sälja ramar, växter och andra mindre inredningsprylar. Låter väldigt bra tycker jag, någon som vet något mer om det?
 
Så här såg jag ut igår när vi var på middag och spelkväll hos vänner.
 
Blus från Esprit (Ellos rea), jeans H&M, gamla boots från Top Shop och halsband från B Young.
 

Hej mitt vinterland

Publicerad 2014-01-18 11:18:26 i allm�nt

God förmiddag! Här har det vaknats långsamt, som sig bör på en helgmorgon enligt mig :-) Snöflingorna dalar vackert utanför fönstret och vi hade planer på skogspromenad, men det blir en sväng till gymmet först så får vi se sen. Ikväll vankas det middag och spelkväll hos vänner.
 
Ha en fin dag!

 

Happy Friday & hearts

Publicerad 2014-01-17 11:08:04 i i min garderob

H&M kan det där med klänningar. Den här skönheten med massor av hjärtan på blev min för 199 kr, gillar den mycket. Tygskor med platå från Ellos. (Ok, i verkligheten sportade jag den med fleecefodrade tights och vinterstövlar, men det behöver vi väl inte låtsas om här eller hur? ;-))
 
Den uppmärksamma ser att min lilla Molly håller ett vakande öga på mig från sin plats ovanpå garderoben...
 
Glad fredag på er!
 

Grön mascara

Publicerad 2014-01-16 22:23:00 i beauty

Vissa skönhetsprodukter har jag sedan många år bytt ut till gröna alternativ, t ex hudcreme som jag numera aldrig skulle slaska på med "traditionell", dvs baserad på oljor från industrispill och diverse andra märkliga kemikalier. Andra produkter har fått ta lite mer tid, som mascara vilket jag faktiskt inte har testat någon naturlig variant av. Men när jag hittade det här kitet från Une (mascara och ögonpenna) på rean så slog jag till. Har läst gott om deras produkter så det ska bli spännande att testa.
 
Jag tycker det är svårt med mascara, den har så många krav att leva upp till. Den ska först och främst naturligtvis göra fransarna fantastiskt långa, fylliga och vackra, den ska sitta bra men också vara lätt att tvätta av, inte vara testad på djur, och ha "snälla" ingredienser. Än så länge har jag inte hittat en enda som har checkat alla mina boxar, men kanske är det nu det händer?? ;-)
 

Fogia

Publicerad 2014-01-15 10:53:00 i hem & inredning

En guldgruva för inredningsinspiration är Fogia i Finnboda Hamn (Nacka). Butiken ligger i en gammal varvs/industrilokal precis vid vattnet, med utsikt mot Djurgården på andra sidan och stora, höga fönster. Ett härligt ställe att strosa runt på för att fylla på med idéer till hemmet.
 
Här är några bilder från i somras, måste åka dit snart igen :-)
 

Superenkla saftiga scones

Publicerad 2014-01-14 12:30:00 i i mitt skafferi

Jag har varit så vansinnigt sugen på nybakat bröd ett tag men eftersom jag försöker undvika gluten så har det inte bara varit att springa till butiken och köpa, men igår fick jag ett ryck om svängde ihop ett gäng enkla och snabba scones. Utgick från recept från Hanna (en underbar blogg med fina recept och bilder för alla som vill laga nyttig och god mat).
 
Jag avnjöt mina med mitt nya favoritte som jag köpte i Moodgallerian i helgen, mums!! :-)
Receptet nedan är från Hur bra som helst med några kommentarer av mig.

Scones utan gluten, socker, mjölk och ägg. Kan även enkelt göras utan nötter. Passar med andra ord alla magar oavsett intolerans eller val av kost!

Ingredienser till 6 st: / 45 g mandelmjöl / 45 g teffmjöl, (jag använde majsmjöl) / 1 1/2 msk fiberhusk (psyliumseedhusk) / 3 tsk bakpulver / 1 nypa salt / 3 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk) / 3 msk kokosolja, alternativt smör eller olivolja (jag använde olivolja). Edit: Glömde skriva att jag även hade i ca 1,5 matsked brödkrydda.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl, den blir tjock fort. Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av händerna små bullar. Jag penslade mina med lite vatten och hade även lite pumpakärnor på toppen. Grädda i 10-15 min, ät och njut!

Fri från: Dom här godingarna är utan gluten, socker mjölk och ägg. Kan enkelt göras utan nötter genom att byta ut mandelmjölet mot t.ex bovete eller majsmjöl. Om du inte har teffmjöl hemma går det lika bra med bara mandelmjöl, majsmjöl, bovetemjöl etc.

Ekologiskt te

Publicerad 2014-01-12 08:00:00 i i mitt skafferi

Är en stor tefantast, speciellt nu på höst- och vinterhalvåret, och jag dricker nästan bara ekologiska varianter. Oftast blir det örtte från mitt favoritmärke Yogi Tea, de finns i massor av goda smaker och varje påse har ett litet fint budskap. Nu behöver jag förnya mig lite och när jag gick förbi en tebutik vid Odenplan smet jag in och köpte ett par nya gröna varianter, Brunkullans och Green Garden. Fortfarande upplever jag att det är ganska begränsat med ekoteer i butikerna. Var även inne på tehandeln i Moodgallerian igår då jag hade vägarna förbi, endast ett svart och två gröna ekologiska teer hade de, och tjejen som jobbade där sa att det var för att de flesta sorterna produceras i Kina och det är svårt att kontrollera.
 
Hoppas i alla fall på att det kommer mer och mer, är rätt säker på att folk börjar få upp ögonen även för kaffe och te, som ju är bland det mest besprutade livsmedlen. Köper ni ekologiskt te? Några tips?

Desire is the fuel of life

Publicerad 2014-01-11 08:00:00 i allmänt

Har en riktig liten pärla till filmtrilogi att rekommendera er. Den handlar om ett par som träffas på ett tåg och lär känna varandra under en kväll och natt i Wien då de är i 20-årsåldern. Julie Deeply och Ethan Hawke spelar huvudrollerna och de har en magisk kemi, plus att båda är så utomjordiskt vackra.
 
De bestämmer när de skiljs åt att de ska träffas igenom sex månader på samma plats. Hon bor i Paris och han i USA. Nu ska jag inte avslöja för mycket om handlingen, men ni förstår säkert att de på något sätt träffas igen, eftersom nästa film utspelar sig nio år senare, och den sista, som kommer på DVD i slutet av januari, ytterligare nio år senare. Samma skådespelare och samma story som plockas upp igen, längtar så efter att få se den senaste filmen. Har alltid fascinerats av livsöden på film och i dokumentärer. Se om ni har det minsta gnutta romantik i er, ni kommer inte att bli besvikna!

20-årsåldern i Before Sunrise.
30-årsåldern i Before Sunset.

40-årsåldern i Before Midnight.
 

About the hair

Publicerad 2014-01-10 14:07:08 i allmänt

Längtar så efter lååångt hår men mitt hår blir liksom aldrig längre än så här. Jag ska prova att försöka stå ut lite längre mellan klippningarna, nu klipper jag var tredje månad, men så länge topparna inte klyver sig så borde det ju vara ok att vänta. Och ska försöka att inte fixa så mycket med håret till vardags så att det inte slits onödigt mycket. Att sätta i löshår är såklart en quickfix men det är inte riktigt min stil....får gå den "hårda" vägen istället ;-)

Bästa reaköpet...

Publicerad 2014-01-10 13:32:00 i i min garderob

...kanske är dessa supersnygga och sköna stövlar från Nilson som var på 50 procent. Är så himla glad för dem, har använt dem nästan varje dag sedan jag köpte dem. Perfekta för promenader i det ruskiga (höst)vädret som vi har nu.
Min mobilkamera är verkligen usel. Borde köpa en ny mobil bara för den sakens skull, orkar bara inte släpa med mig systemkameran överallt men vill ju ändå ha fina bilder...Någon som har tips på en bra mobil? Har Samsung nu, vill inte ha IPhone då jag är allergisk mot Apple ;-)

Före & efter

Publicerad 2014-01-08 14:21:00 i fotografi

Ibland är det så enkelt att med några få justeringar att få bilderna som jag vill ha dem, nu sedan jag lärt mig mer om kamerans funktioner. Övar förstås hela tiden och hoppas på att sakta men säkert bli bättre och bättre.
 
Så här såg det ut här om veckan när jag åkte tåg hem till mina föräldrar. Den första bilden tog jag med autofunktion, och den andra har jag underexponerat för att få fram den vackra solnedgången (ingen redigering).
 
 

Trettondagen

Publicerad 2014-01-06 19:00:00 i hem & inredning

Go kväll i stugorna :-)
Hur har ni det? Idag är det ju trettondagen och den officiella "städa ut julen-dagen". Jag har allt plockat bort det mesta av pyntet men ljusstakar och stjärnor får stå kvar. Även julgranen får hänga med några dagar till då sambon inte var redo att skiljas ifrån den och det känns helt ok för mig.
 
Dock så känns det lite som ett tomrum just nu mellan allt pyssel som var inför julen, och den kommande våren. Någon mer som känner så? Blir sugen på att köpa några nya fina växter att ställa i fönstren och någon mer lampa här och där skulle vi också behöva. Men i stora drag så trivs jag så otroooligt bra i vår lägenhet, en så underbar känsla! Men riktigt färdig med hemmapysslandet blir man nog aldrig? Här är lite inspobilder som jag samlat på mig sista tiden.
 

Så fin balans mellan olika material och naturfärger. Tavlorna är charmiga tycker jag. (House of Philia)

Vackert och sobert, också hos House of Philia. Gillar den klassiska fiskbensparketten, den stilrena öppna spisen och åter igen de vackert harmonierande, enkla färgerna.

Från Ikea, charmigt och personligt att blanda upp med antika möbler i inredningen. Personliga foton och stilleben med glasburkar som också funkar som förvaring.


Geometriska figurer gillar jag, på allitfrån lampor, som här, till glasskålar och affischer. Bild från Simplicity.
Mer stilleben, här i lite Paris-chict manér hos Sofias inredning. Gillar också bildmanéret med den lite grumliga känslan som man får genom att höja ISO-värdet. Måste testa att få till det själv snart...när ljuset och livet återvänder och det blir roligare att plocka fram kameran igen.

Mellandagsnöje

Publicerad 2014-01-04 18:05:00 i i min garderob

Ett av mina stora nöjen efter jul och nyår brukar vara att plöja alla vårkataloger som dimper ned i brevlådan. I år fick jag bara ett enda litet ensidesblad från H&M, och var så besviken. För mig är det ett tecken på att våren är på g, att sitta och drömma sig bort i härliga pasteller och ljusa färger. Men så såg jag att man kan beställa katalogen på H&M:s hemsida, så nu hoppas jag att den dyker upp snart. Har sett att även La Redoute fått in vårnytt, hoppas på att även den katalogen är på g.

Gillar verkligen den monokroma stilen som kommer nu. Spaghettiband är jag också sugen på, fast helst på en enkel svart klänning, som man kan bära med en bastopp under. Så snyggt och lite 90-talsflörtigt :-)
 

Nya naturliga skönhetsprodukter

Publicerad 2014-01-03 14:00:00 i beauty

Som vanligt så tar alla skönhetsprodukter slut samtidigt. Förstår inte hur det kan komma sig? Det blev därför en beställning hos Beautyplanet på ett gäng favoriter.

* John Masters hårvårdsprodukter är naturliga och används bland annat av Jennifer Aniston. Har inte provat just detta schampo och hårkur innan, men kan säga att jag redan efter en enda användning är helt fast. Speciellt schampot är underbart! Doftar kola och gör håret supermjukt och glansigt! Aldrig upplevt en sådan känsla ens efter syntetiska schampon! Minus dock för priset, annars en superprodukt!

* Min all time favourite i duschen är Cocoa Cookies från Bodyfarm. Har den lite som "lyxtvål" för att belöna mig efter att jag har tränat och har tappat räkningen på antal gånger jag fått "komplimanger" (kan man säga så om en tvål, haha?) för doften av andra duschande träningsfantaster.

* En härlig kroppsskrubb med råsocker, också från Bodyfarm.

* Med på köpet (gratis) kom även en bodylotion med doft av grönt thé som jag dock är lite skeptisk till. Är inte överförtjust i doften av neutralt grönt thé och inte heller säker på att jag vill gå runt och lukta som en thépåse? ;-)

Brukar i vanliga fall beställa från Eleven.se, men flera av produkterna var billigare på Beautyplanet så jag testade dem och kan verkligen rekommendera dem. Paketet skickades samma dag som jag beställde och anlände på rekordtid, snabbt och smidigt!

Naturlig hårfärg x 2

Publicerad 2014-01-02 20:31:00 i beauty

Under året har jag börjat färga mitt hår med naturlig, ekologisk hårfärg. Jag har mörkt hår men tyvärr några elaka grå som smugit sig in och som jag vill kamouflera så gott det bara går.
 
Första gången färgade jag på Eco Hair på Kungsholmen. De var duktiga och trevliga, men att lägga 900 kr (tror jag att det var) per färgning är inte rimligt för mig som vill färga ofta, helst var tredje vecka. Så jag började köpa hem färg från salongen, det kostar ca 500 kr per batch som räcker till två färgningar i mitt hår. Jag upplever att jag har fått bättre och bättre resultat för varje gång. Första gången blev det inte speciellt täckande, även om de vita/grå inte stod ut riktigt lika mycket. Följande gånger blev det bättre och bättre, och när jag började ha i färgen i två timmar istället för en blev det nästan 100% täckande. Riktigt nöjd, men tyckte att det fortfarande var ganska dyrt, samt att det var meckigt med en förpigmentering som man först skulle ha i innan den riktiga färgningen, det tar nästan en halv dag att färga och styla håret :-0

Hårfärg från EcoHair, blandas med vatten, olja och honung.
När färgen sitter i håret ser den lite grönaktig ut och den är väldigt smulig och fäller lätt över hela badrumsgolvet.
 
För tag sedan hittade jag även Radicos naturliga hårfärg, som jag provade nu i mellandagarna. Även denna blandar man med hett vatten, men den har en helt annan konsistens och är mycket mer krämig och "sammansatt". Relativt lättapplicerad och man slipper förbehandlingen. Dessutom kostar den endast 99 kr och kan beställas härifrån. Kommer absolut fortsätta med Radicos hårfärg framöver och kan varmt rekommendera den om du vill prova att färga med naturlig färg.
 
Om man inte färgar hela håret och ändå vill ha en vårdande kur i längderna/topparna så kan man ha i ekologisk kokosolja som man sedan schamponerar ur efteråt.

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela