Wish upon a star

Lite i taget

Publicerad 2015-07-07 19:33:00 i beauty

Hemmaspa är bland det mysigaste som finns tycker jag. Att stänga in sig i badrummet läänge och duscha så ångorna fyller hela rummet, skrubba, smörja och fila. Nu finns ju sällan den tiden, men jag har kommit på att man kan göra lite varje gång, så blir man snart "helrenoverad" efter några dagar ;-) Fötterna en dag, hårinpackning en annan, osv.
 
Nya favoriter i badrumsskåpet är dessa två finingar. En ekologisk brun utan sol från brittiska Vita Liberata (köpt hos Eleven), samt ett lilarosa nagellack från OPI. Nagellacket är tyvärr inte det bästa ur innehållssynpunkt, men det sitter som berget i flera veckor på tånaglarna om man toppar med överlack, så jag tänker lite att det "tar ut sig självt" eftersom man inte behöver hålla på med remover, måla nytt flera gånger. Och så äre ju så fint :-)
 

Outdoorsy

Publicerad 2015-07-06 08:00:00 i hem & inredning

I år har jag fått inse att det inte blir några växter på balkongen. Lite tråkigt eftersom jag längtat sååå efter balkong i alla år och detta är ju bara andra sommaren vi bor här (ja första räknas knappt eftersom vi flyttade in mitt i sommaren :)). Men eftersom vi har varit borta ett par veckor och snart ska iväg igen så är det liksom bara så att blommorna inte klarar sig. Något piff skulle det i alla fall bli, bestämde jag, och fick upp en ljusslinga med "självlysande" lampor. Blev riktigt mysigt, och tror det blir ännu lite mysigare när augusti kommer med sina varma, lite mörkare kvällar. Till höger, utanför bild, har vi en platsbyggd soffa som sambon byggt, där ligger man fint. Vi har sydvästläge, så det är perfekt att sitta i kvällsolen med en kall öl och en god bok när lillen har gått och lagt sig :-)
 

Vacay part 1: Kosta

Publicerad 2015-07-04 09:00:00 i resor

Första stoppet på vår semestertripp var Kosta i Småland. Vi körde från mina föräldrar i Västergötland och skulle passera Kosta på väg till Öland, så det blev ett perfekt stopp. Kosta är litet för er som inte visste det ;-) Det är skog, skog, skog och sedan en liten by, innan skogen fortsätter igen. Ett ställe som är roligt att ha varit på men jag hade inte åkt dit om jag inte hade haft vägarna förbi. Vi bodde på Kosta Boda Art Hotel och det var verkligen hur trevligt som helst! Jättefräscht, fint spa, trevlig personal och roliga detaljer i glaskonst överallt. Kan varmt rekommenderas!
Övningskör lite bara ;-)
Och här ligger det en liten bebis och har semester :-)
Utsikten från vårt hotellrum var helt ok ;-) Brukar alltid be om "ett tyst rum med fin utsikt", och det funkar i de allra flesta fall utmärkt.
Glaskonst i badrummet. Alla rum är designade av olika glaskonstnärer.
 
De spexiga "nagellacksflaskorna" fanns naturligtvis på plats nere i spaavdelningen.

Vi provade även bassängen alla tre, och jag tog en underbar ångbastu, finns nästan inte något härligare?! Tyvärr fick jag inga bilder på shoppingen, men det är ju det man gör i Kosta - outletshopping. De har förstås glas och porslin, även från andra varumärken som t ex Orrefors och Iittala, dessutom finns en stor klädoutlet och flera andra mindre butiker. Jag kikade mest i Kosta Bodas sortiment, har tröttnat på att gå i affärer faktiskt och med bebis är det inte riktigt prio ett ;-) Köpte en fin skål och lite annat smått och gott till hemmet. Blir helt till mig av heminredningsgrejer just nu, ja jag är faktiskt smått besatt, hihi. Så roligt det är att fixa och pynta hemma. I vanliga fall infaller denna inredningsanda om hösten, men i år har den alltså startat redan nu.
 
Fråga gärna om ni undrar någon om Kosta. Om ni funderar på hotellet så rekommenderar jag att hålla utkik efter specialerbjudanden hos t ex Booking.com eftersom de ofta har rum till reducerade priser.
 
Ha en härlig lördag!

Theodors rum

Publicerad 2015-07-03 09:00:00 i hem & inredning

Theodors rum står och väntar på att piffas och fixas med. Nu har i alla fall dörren fått en namnbanner och en söt liten honeycomb-björn. Båda från Bluebox. Och det kommer mera...så småningom ;-)
 

Finheter

Publicerad 2015-07-02 09:00:00 i hem & inredning

Enkla ting som gör mig lycklig: pioner och vacker keramik. Pioner är bland det ljuvligaste jag vet. Allt med dem är vackert - färgen, den bulliga formen, den majestätiska höjden, doften och ja till och med namnet är underbart.
Ljuslyktorna i serien Fröhus är ifrån Paradisverkstaden, vi besökte deras outlet när vi var på Öland.
 

Bananas

Publicerad 2015-07-01 16:24:13 i allm�nt

Hej och hallå... Då var juli här och med ny månad kom också sommarvärmen <3 Idag är sambon pappaledig så vi tog en långpromenad över till Söder, åt flott(ig) och god korvlunch på Kajsas på Södermalm, tog båten tillbaka till Sjöstan och så har vi varit på bvc för vägning och mätning av lilla T. Nu ska vi försöka komma igång mer ordentligt med maten och då får vi förhoppningsvis sova liiite mer på natten också, ja hoppet är ju det sista som sviker en ;-)
 
Sedan har jag varit uppe i Sickla en sväng och skulle kika på rean om jag hittade något till Theodor, men det slutade med att jag köpte en hög kläder till normalpris, haha. Det fanns inte mycket på rean. De var fina i alla fall och jag insåg nu när värmen kom att han inte har många plagg som funkar. Jag har köpt mycket klassiska plagg innan men nu spexade jag även till det med den söta banandräkten från Lindex, helt klart en fulsnygg färgklick i litens garderob :-) UV-tält har också inhandlats och ska invigas redan i helgen då vi ska till stranden med några vänner. Det kommer nog också gå varmt nästa vecka då vi far till mina föräldrar och kommer hänga i deras trädgård en hel del. De har redan köpt en pool till T som han ska få bada i, så vi bestämmer nu att sommaren är här, ok? :-)
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela