Wish upon a star

Dille på julen

Publicerad 2013-11-30 19:45:00 i hem & inredning

Ibland så får jag dille på någonting. Och lite så är det visst just nu med julen. Surfar runt, planerar och gör listor på mat och pynt. Är hemma hos föräldrarna på Västgötaslätten och har en snäll mamma som skickar med mig en jättefin vit handbroderad duk från mormor, ett stort Höganäskrus att ha granris i och en fin gammal adventsljusstake i gjutjärn. Dessutom har jag shoppat lite pynt och klickat hem en jättefin ljuslykta från Tradera, den ska stå på balkongen tänkte jag och lyser nog upp fint mot den mörka balkongräcket.
 
Har haft underbara dagar här, vi tog ledigt i fredags eftersom det var då mamma fyllde år och gick på Lundsbrunns kurort  och badade, umgicks och åt en himlans god lunch vid öppna spisen. Mys! Idag har vi hälsat på vänner på förmiddagen och på eftermiddagen har det varit släktkalas och träff med massor av barn = fullt ös! Imorgon bär det av hem till Stockholm igen och jag hoppas kunna pyssla lite med adventspyntet på eftermiddagen/kvällen.
Hoppas att ni har en riktigt fin första adventshelg!

Helgen

Publicerad 2013-11-26 15:41:00 i resor

Antal blogginlägg: 0
Antal båtturer på Donau: 1
Antal färder med turistbuss Hop on/hop off: 1 (á 300 kr)
Antal besökta span: 3
Antal fina naglar: 10
Antal fantastiska hotell som inger känslan av att vara en kunglig celebritet: 1
Antal flingor av snöblandat regn: 1 biljon
Antal frukostar på Starbucks: 3
Antal shoppade artiklar: 0
Antal honungsskrubbade kroppar: 2
Antal tappade handskar: 1
Antal glas champagne druckna i bad med rosenblad: 2
Antal middagar i skenet från levande ljus: 3
Antal oredigerade bilder: 200
Antal glada och utvilade personer: 2 
 Utsikt från slottshöjden på Budasidan mot Pest i skymningen.
Jag på vårt underbara hotell Corinthia
 
Tänkte återkomma med lite fler bilder och tips när jag har lite mer tid, ifall någon är intresserad?

Lackar

Publicerad 2013-11-21 21:53:00 i hem & inredning

Det lackar mot jul och jag har mer att göra än någonsin, det är grejer både privat och med jobbet. Nästa vecka är helt galen och jag får redan lite smått andnöd när jag tänker på allt som ska hinnas med. Bara en sådan sak som att jag kommer behöver infinna mig i Stockholm, Uppsala, Södertälje, Helsingborg och Lidköping efter att jag på måndag sen kväll kommer hem från Budapest. Som sagt, allt på en vecka.

Jag ska försöka ta ett par strödagar ledigt i december så att jag kan sätta mig ned och planera mat och upplägg inför julens firande. Ser så mycket fram emot att vara ledig i två sköna veckor :-)

Här är lite inspirationsbilder som jag samlat på mig de sista veckorna. Så fint med lite rustikt och klassiskt, naturfärger och lite silver och guld. Någon mer som gillar?

Bilder lånade från Åhléns, Borett, By Nord, Hildas hem, Ellas inspiration, House of Philia, House Doctor och Rusta.

Mer lista

Publicerad 2013-11-17 22:39:00 i

Nu kommer en till lista, även denna lånad från den här damen.

1. Hur gammal är du? 33 år och 17 dagar.

2. Hur gammal känner du dig? Kanske som 29?

3. Vad har du gjort i dag? Jag har tagit sovmorgon efter en trevlig tjejmiddag igår, fått frukost på sängen, lekt med serieappen Bitstrips på Facebook, varit i skogen och i Nacka Forum och avslutat med en liten varumärkesworkshop med mannen här hemma. Han har startat företag och jag är hans "kommunikationskonsult" :-)

4. Vilken film såg du senast? Monica Zetterlund, en riktigt fin, estetiskt snygg och känslomässigt gripande film. Även roligt att få reda på lite mer om hur hon var som person och hennes liv.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Gillar faktiskt alla, men både hösten, vintern och våren kunde vara prick två månader långa och resten kunde ersättas med en varm och solsäker sommar.

6. Är du besatt av någonting? Nje...det tror jag inte? Har iofs ganska lätt att snöa in på saker, möjligen att jag hela tiden vill lära mig nya saker och utvecklas...

7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I min säng med datorn i knät och en nöjd kattdam som tvättar sig här bredvid.

8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Jag har bott i USA och Australien, jag är halv-irländsk och jag är världens största djurvän som alltid måste klappa på katter jag möter.

9. När vaknade du i dag? Vid nio av veckarklockan men somnade sedan om och sov till halv elva...ooops. Ska nog ta mig en tur till hälsokosten för lite D-vitamin för jag är sjukligt trött på morgnarna och förmiddagarna.

10. Vilken är din favorithögtid? Julen, för att man ofta är ledig ganska länge och det är stämningsfullt med alla ljus och man har tid med familjen.

11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Jag och A skulle vakna kl åtta och vara helt utvilade och pigga, en stor picknickkorg med olika delikatesser och massor av färsk frukt skulle stå packad i köket och mina föräldrar och min syster skulle bo nära så vi skulle åka till stranden och äta picknick, bada och ta det lugnt. Sedan skulle jag åka iväg och rida på min häst som bodde i ett stall i närheten. Efter det skulle vi möta upp vänner för en middag på en mysig uteservering och äta gott och dricka champagne hela kvällen. Sedan skulle vi hoppa in i en tidsmaskin som på två sekunder tog oss till USA och vi skulle ha en heldag i New York då vi hängde i Brooklyn, shoppade och träffade en massa roliga människor, innan vi flög hem igen, lekte och gosade massor med vår lilla kattjej och somnade med ett leende på läpparna.

12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På en solig strand där jag hade lugn och ro, min egen lilla bungalow där jag kunde meditera och skriva bokmanus på verandan, dricka kokosdrinkar och titta på solnedgången.

13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Sånt vill jag inte tänka på nu :-)

14. Hur vill du tillbringa din pension? Tillsammans med min A. Vi delar vår tid mellan Sverige och vårt hus i södra Frankrike. Vi är pigga, åker på exotiska resor när vi känner för det, umgås mycket med våra vänner som alla är i livet och våra kära familjer och barnbarn.

15. Vad lyssnar du på just nu? Ett svagt sus från datorn, tangentknatter och i bakgrunden någon deckarfilm på tv:n ute i vardagsrummet.

16. Har du någon gång brutit ett ben? Ja, jag har brutit armen två gånger. Första gången fick jag en Fjordhäst över mig i ett åkerdike (vi gick omkull och jag svimmade av) och andra gången åkte jag av en häst som bockade när vi red utan sadlar.

17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Frukt, grönsaker, ris, kryddor, choklad.

19. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Afrika, Oceanien, Nordamerika, Sydamerika (faktiskt alla utom Antarktis inser jag nu! Och ja, jag var tvungen att googla, hihi).

20. Snarkar du? Nope, aldrig, det är andra i familjen som står för den biten ;-)

Fortsättning följer...

Länka gärna om ni hakar på och kör er egna lista! Vill läsa mer om er och vilka ni är :-)

 
Jag i New York 2012 och 2010.
 

Bitstrips

Publicerad 2013-11-16 17:40:41 i

Har ni testat Bitstrips på Facebbok? Riktigt rolig idé, kan tänka mig att det kan bli en tidstjuv ;-)
Idag har jag haft en underbar dag med långritt på Djurgården, och nu efter en kort mellanlandning i soffan så ska jag iväg till en kompis på tjejmiddag. Hoppas att ni har en riktigt fin lördagskväll!
 

From Savannah with love

Publicerad 2013-11-13 20:49:00 i i min garderob

Detta paket landade hemma hos mig idag. Är smått beroende av Victorias Secret's underkläder (skönaste och finaste!) och smart som jag var så gick jag loss i deras webbshop, blinkade lite sött åt A som var på jobbresa i USA och skeppade över paketet till hans hotell så att han fick plocka med grejerna hem till mig. En sneak peak på innehållet kanske kommer, är väldigt nöjd!
Bild från sambon när paketet hade nått hotellet i Savannah :-)

Gluten- och mjölkfri middag

Publicerad 2013-11-11 20:18:00 i i mitt skafferi

Igår festade jag till det med att göra egen pizza. Jag utgick från Englas recept och bytte ut mjölken mot havregrädde. Ett tips är att förlänga förgräddningen och kanske avsluta med att köra några minuter på undervärme, så att botten blir mer brödig.
 
Såsen googlade jag fram och den består av passerade tomater, tomatpuré, salt, peppar och en nypa socker. Jag lade även till två pressade vitlöksklyftor, lyfter det mesta tycker jag.
 
Sen på med champinjoner, kronärtskocka och en rejäl näve fetaost. Tänk på att många utav de billigare sorterna faktiskt inte är feta, utan gjorda på komjölk. Jag köper alltid eko.
Efter gräddningen toppade jag hela härligheten med lite ruccola.
Till efterrätt havreglass med stekt banan, hallon och chokladsås. Mums!!
 

En gammeldags men ändå modern jul

Publicerad 2013-11-10 14:01:00 i hem & inredning

Jag brukar inte pynta speciellt mycket hemma i juletider, eftersom vi aldrig har varit hemma hos oss tidigare. Jag brukar satsa på några få prydnader och så lite extra belysning i form av vita pappersstjärnor i fönstren och någon enkel adventsljusstake. Men i år vill jag gärna komplettera med ett par nya pinaler eftersom vi ska fira hemma hos oss. Vi behövde t ex glöggmuggar och jag budade precis hem dessa söta från Tradera. Det roliga är att jag tyckte att jag kände igen dem, och jag pratade precis med min mamma som bekräftade att de har likadana, haha.
Även den här ljusstaken vill jag gärna ska bli min, och tror ni inte att mina föräldrar har en likadan fast vägghängd, medan min morbror och hans fru har en exakt likadan, som de ärvt från morfar. Man anar en viss undermedveten längtan till barndomens idylliska jular ;-)
När jag var liten firade vi oftast jul hemma hos min morfar som bodde i en underbar engelsk villa, där min mamma och morbror växte upp. Såhär såg det ut där, saknar den tiden och känslan från då man var barn och mormor och morfar var i livet.
Gransäter 2007
1980 (Då jag också döptes här av min mormors bror som var präst)
1904
 
Nu bor vi ju i ett relativt nybyggt hus i moderna Hammarby Sjöstad, men det är mysigt att mixa med lite gammeldags genuina detaljer och hantverk. Tänkte göra ett inlägg snart med lite mer julinspo :-)

En lista

Publicerad 2013-11-09 12:46:00 i

Idag ligger jag i sängen med den dj*vligaste av mensvärkar. Har intagit en lång frukost här, skulle egentligen ha träffat en kompis för promenad, men det blev en telefondejt istället. Är så trött på att vara sjuk just nu, känns som att jag inte gjort annat än legat i sängen och "väntat ut" det onda, först förkylning, sen influensan och nu detta. Men nu ska jag sluta gnälla, hittade ett par nya bloggar idag och på en av dem så fann jag denna lista som utgår från telefonboken i mobilen. Man gillar ju listor, så here it goes :-)

Har du kysst nummer 7? Hahaha! Nej verkligen inte! Det är numret till vår bilverkstad som ägs av en butter men väldigt snäll gubbe i 75-årsåldern.

Brukar du hänga med nummer 19? Nej inte så ofta. Det är min sambos farmor.

Gillar du nummer 26?  Hm, en kollega som var med i ett av mina tidigare projekt. Jag gillar henne men tror att hon hela tiden var lite sur över att jag var projektledare och inte hon, ville gärna ta över i olika sammanhang ;-) Dags att rensa lite inser jag.

Är 15 din bästis?  En god vän är det, den här fina tjejen :-)

Älskar du nummer 10? Det är numret till min ridklubb, och ja, det måste jag säga att jag verkligen älskar att rida där. I löv horses!

Är nummer 20 bra? Nummer 20 är otroligt bra, min bästis från studietiden som jag tyvärr inte har jättemycket kontakt med då vi bor i olika delar av landet. Men hon betyder väldigt mycket för mig och jag tror och hoppas att vi alltid kommer att hålla kontakten även om det inte är så ofta.

Har du träffat nummer 9 i veckan?  Nope, min sambos mamma, det var ett tag sedan. Vi kommer i alla fall att träffas i jul då vi ska bjuda in till julfirande här hemma hos oss. Mina föräldrar och min syster kommer också hit då, längtar.

Har nummer 16 gått i din klass?  Öh nä, det är en snickare som var här och fixade lite grejer när vi precis flyttat in i somras.

Vet du om nummer 31 har något förhållande? Tror inte att han har det. En god vän från min USA-tid med en väldigt stor portion humor, grym sångröst, outstanding Bacardi-drickarkunskaper och perfekt bräkande amerikansk accent.

Nu blev jag lite nostalgisk, kom på att jag måste plocka fram min mina-vänner bok och be några av mina nyare vänner att fylla i. Påbörjade denna precis innan jag flyttade från Halmstad där jag pluggade, roligt att titta tillbaka på vad man själv och andra hade för drömmar och tankar.

Bilden har inte så mycket med inlägget att göra, hittade den på friends.se, men den får representera mina spridda vänner som finns lite här och var både i Sverige och utomlands, då jag flyttat omkring en del i mitt liv.

Budapest here we come!! (soon ;-))

Publicerad 2013-11-03 20:56:00 i resor

Om några veckor befinner jag mig i den här staden...
Och bor på det här underbart fina hotellet (min födelsedagspresent från A!)
Längtar så! Någon som har några tips på saker att göra/äta/titta på/bada i/osv?? :D

Godaste middagen ever

Publicerad 2013-11-02 17:58:00 i

Måste bara visa den fantastiskt goda middagen som jag och A åt här hemma på min födelsedag. Jag var alldeles för sjuk för att orka gå ut och äta som vi brukar göra på födelsedagar så en hemmamiddag blev helt perfekt, och jag tog tom ett par smuttar rött vin till.
 
En riktig festmåltid som var så enkel att tillaga: kalkonbröst i ugnen och en färdig potatisgratäng som jag bara rev lite god cheddarost över innan den åkte in i ugnen, samt rönnbärsgelé och blandsallad. Jag överdriver inte när jag säger att det var det godaste jag ätit inom oöverskådlig tid!
 

Ny laddning Weledaprodukter

Publicerad 2013-11-02 14:46:00 i i mitt badrumsskåp

Plockade fram tre nya produkter ur min "lilla" Weledagömma igår: Calendula ansiktscreme, en "all round" ringblomssalva och en ansiktsolja med vildros.
Ansiktscremen tror jag blir bra nu när kylan kommer smygande. Den är svagt parfymerad och ingår i deras babyserie (men jag använder dessa produkter friskt på min egen känsliga hy).
 
Salvan med ringblomma smorde jag direkt på mina spruckna läppar och jag upplever den som en mirakelkur! Vilken jätteskillnad det blev direkt, från flagnande och torra till återfuktade på någon sekund. Smorde den även på mina nariga knogar som även de förvandlades snabbt till lena och mjuka.
 
Ansiktsoljan med vildros har jag faktiskt precis använt upp den förra förpackningen av, och den är väldigt härlig att ha i ansiktet på kvällen, doftar ljuvligt och går verkligen in i huden på djupet. Innehåller små kapslar som man bryter en i taget.
 
Alla Weledas produkter är ekologiska och naturliga med naturens egna mirakelingredienser. Jag vet att detta märke kommer att växa mer och mer, liksom ekologiska/naturliga produkter i stort. När man väl börjat är man liksom fast, och att smörja in kemikalier med onaturliga dofter känns bara så fel. En liten sneak peak ur mitt badrumsskåp, i princip bara naturliga produkter. (Hårprodukter och nagellack använder jag dock fortfarande mest traditionella produkter men som inte är testade på djur).
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela