Wish upon a star

Ett klänningsklipp

Publicerad 2015-02-27 09:20:00 i i min garderob

När jag var gravid tänkte jag inte så mycket på att jag skulle behöva speciella kläder även efter förlossningen, dvs kläder som funkar att amma i. Jag har ett par linnen från H&M och toppar från Mamalicious, men inte så mycket mer. Precis som under graviditeten vill man kanske inte heller lägga ned jättemycket pengar på kläder som bara kommer att användas under några månader, samtidigt var jag missnöjd med mina gravidkläder från H&M, som kändes trista och var av dålig kvalitet. Nu inför vår och sommar så vill jag gärna ha någon klänning som funkar att amma i, vet att vi ska på minst ett dop och ett bröllop t ex, så jag surfade runt och försökte hitta något kul men det är inte lätt. Det finns så mycket TANTIGT där ute, haha... Konstiga skärningar och modeller och rynk på de märkligaste ställena ;-) Tillslut kikade jag lite på Blocket och fick en fullträff - en tjej med samma storlek som mig sålde fem stycken klänningar från Boob och Love Milk i nyckick, varav jag knep tre stycken, till mindre kostnad än vad en av dem hade kostat ny... ett riktigt klänningsklipp hoppas jag :)
 
Två av klänningarna som A ska hämta åt mig i eftermiddag :-) "Juno" och "Nicky" från Boob.

Don´t wake me, I´ll wake you

Publicerad 2015-02-22 15:18:00 i du lilla videung

Lite nytt till liten fick följa med hem från Åhléns och Lindex här om dagen. Sååå galet att han redan är uppe i stl 62/68....! Det går snabbt! Tvekade lite över pyjamasen, den är ju nästan lite tragi-komisk, eller vad säjer ni andra som har små bebisar? ;-) Skratta eller gråta? Hihi...
Moln, dinosaurier och luftballonger, varför finns inte såhär söta kläder till vuxna? ;-)
 
Har för övrigt upptäckt att Lill-T är "kall" i färgerna, precis som jag och pappa A. Dvs han passar bäst i "sommar/vinterfärger", medan han nästan försvinner i t ex brun/beige färgskala. Liten sover redan i eget rum sedan ett par veckor tillbaka (med baby watch), så har så smått börjat fundera kring inredning där. Finns knappt något roligare än att få inreda ett litet rum till en liten underbar minimänniska?! Som jag tänker nu så blir det en neutral bas med lite turkos/blå accentfärger.

Ett paket kommer lastat

Publicerad 2015-02-21 15:08:11 i i min garderob

Ibland är det liksom bara meningen att man ska ha vissa saker. I september när jag var på NK och köpte min lilla MK-väska så fastnade jag för en fuchsiafärgad cross body-väska från Rebacka Minkoff. Jag har drömt om en cerise väska ända sedan jag såg Linda Lindorff med en cerise Tous för säkert två år sedan. Men hur praktiskt är det med en rosa väsa? Jag har helt enkelt inte kunnat förmå mig att lägga ut pengar på en väska som jag vet att jag inte kommer använda var och varannan dag. Men jag har inte kunnat släppa den där väskan, har kikat runt på olika sajter för att titta om de har den, men inte hittat den någonstans. Så helt plötsligt dök just den väskan upp på The Outnet, det måste ha varit någon som skickat tillbaka den. Dessutom - det bästa - 45% rabatt, och på det ytterligare 30%! Knappt att jag trodde att det var sant! Och här om dagen plingade DHL på dörren så nu är väskan äääntligen min! ;-)
 
 

Alla hjärtans lördag

Publicerad 2015-02-14 10:42:00 i allm�nt

God förmiddag! Här har vi en soft morgon i vårens tecken. Nyhetsmorgon är på, bebben ligger i sitt nest och Anders är ute och åker skidor (ok kanske inte lika soft med över fyra mil i spåret, haha). Ikväll blir det mys här hemma, inget restaurangbesök i år men det blir supermysigt ändå, med mina två favvokillar <3
 
Jag och Lill-T tog oss till Blomsterlandet igår. Älskar det stället - att gå runt i lugn och ro när det knappt är några andra kunder där, lukta och titta på alla fina blommor och roliga inredningssaker. Vasen i bubbelglas fick följa med hem - ytterligare ett riktigt budgetreakap för 40 kr, hihi. Snart är det dags att börja fundera på vad vi ska ha för växter på balkongen i år, så roligt.
Mysmorgon i Sjöstan
 
Hur firar ni alla hjärtans dag? Hoppas att ni får en riktigt fin sådan!

Att hitta sin stil

Publicerad 2015-02-10 18:54:00 i i min garderob

Ungefär sedan någon gång kring 30-strecket har jag känt att jag behöver uppdatera min stil en aning. Inte sådär att jag känner att jag måste klippa av mig håret och gå i fotriktiga skor ;-), men jag har plockat bort de flickigaste klänningarna och de allra kortaste kjolarna. Nu sedan jag fick barn är det mer aktuellt än någonsin att försöka hitta tillbaka till någon sorts stil igen, efter att under många månader ha bott i gravidtajtsen. Dessa två finingar sprang jag på på Ginas slutrea till helt galna priser (49 resp 99 kr...). Båda helt klockrena - går att amma i och samtidigt stilrena och snygga klänningar som går att klä upp eller ner beroende på tillfälle. Den svarta ska jag lägga upp den nedre fållen på så att den blir lite mer "vardaglig", funkar lika bra med ballerinas och jeansjacka som med klackar och clutch.
 

Härliga helg

Publicerad 2015-02-06 18:09:59 i allm�nt

Välkommen fredagskväll :-) Vilken härlig och solig fredag vi har haft här i huvudstaden! Snön ligger vit och världen har liksom badat i ljus idag. Underbart! Dessutom fick mannen ett väldigt spännande besked angående hans nystartade företag igår, jag fick ett troligen positivt besked efter ett läkarbesök jag gått och dragit på och en ledig underbar helg ligger framför oss. I detta nu är A på väg hem med räkmackor och semlor och sedan blir det fredagsmyyys ;-)
 
Glad helg på er!
En smarrig lunch på bovetebröd bakat från Jessica Frejs Nytt bröd. Så himla många goda och enkla recept på bröd innehåller den. Yum!

In the making

Publicerad 2015-02-03 15:55:37 i i mitt skafferi

Så, då har jag (äntligen?) hakat på den stora chiatrenden... Bättre sent än aldrig? ;-) Ja det återstår väl att se då jag hört blandade recensioner av den berömda puddingen. Men nu fick jag tipset att värma den lite innan man äter den, och då lät det faktiskt riktigt gott. Så nu står min alldeles egna pudding och gottar till sig i kylen, tillsammans med de här chiasyltarna med blåbär respektive hallon.
Recept från Hanna Göranssons superfina bok Friendly food.

Ida Sjöstedts storasyster

Publicerad 2015-02-02 22:47:00 i i min garderob

Jag har börjat lite smått att planera lill-T:s dop och surfade runt för att leta klänningar. Hittade ett för mig nytt märke som jag fastnade för, Frock and Frill, som är lite som Ida Sjöstedts storasyster. Ni som känner mig vet ju hur svag jag är för "prinsessklänningar" (utan för mycket krusiduller), och visst är dessa nedan helt underbara? Har dock en craving för en ljuslila Gretaklänning som inte längre finns att köpa, kanske kanske hittar jag den på Tradera eller Blocket.
 
Tänk er någon av dessa i försommarsolen bland grönska och blomster på den västgötska landsbygden...*drömmer mig bort :-)*
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela