Wish upon a star

Mitt 2013 i frågor

Publicerad 2013-12-31 08:00:00 i allmänt

Nä hörrni, jag kör en sammanställning med frågor istället för månad för månad, är ni med? 2013 var ett tufft år på många sätt, men mycket fint hände också.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Säkert en hel massa saker. Lärde mig t ex att redigera bilder bättre än vad jag kunnat förut genom en distanskurs. Var på Burlesquefestival. Sjöng vid en Valborgseld.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Madelene och Johan, Min närmsta kollega/vän på jobbet, min vän Lisa och hennes kille, min kusin.

Någon/några som gifte sig?
Min sambos barndomsvän Kalle och hans Marija, en solig majdag i Hagaparken.
Bröllopsgäster 2013.

Dog någon som stod dig nära?
Ja, min älskade, älskade katt. Får så ont i hjärtat av att tänka på det, saknar honom så obeskrivligt mycket.

Vilka länder besökte du?
Danmark och Frankrike med jobbet, Got”land” på sommarsemestern ;-), Ungern på höstweekend.
I Frankrike (Angers) på lite sightseeing efter arbetsdagens slut.

Hur spenderade du sommaren?
På balkongen, i båten, på Källtorpsbadet och på Gotland.

Inflyttningsfika med K och W.

Jag på vår balkong på Villa Fridhem strax utanför Visby.

Magnolia + kvällssol = magi.

Grillning på gården med fästmannens syskon samt respektive.

Bokläsning på Grinda i Stockholms skärgård.

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen på flytt och inredning eftersom vi flyttade till vår underbara lägenhet i juni.
Första klädesplagget i garderoben :-) Vår lägenhet var totalrenoverad efter en brand när vi flyttade in, otroligt lyxigt.
 
Vilka konserter gick du på?
Massor! T ex Tensta gospel choir, Carolina Wallin Perez,  Regina Spector, First Aid Kit, Bad Religion, 3 Doors Down och FUN. Men den bästa av alla var med magikern Håkan Hellström. Vilken underbar människa och artist han är.

First Aid Kit på Stockholm Music & Arts 2013.
 
Favoritprogram på TV/boxen?
Hart of Dixie, Downton Abbey, Rookie Blue.

Bästa boken du läste i år?
Blå Koral av Louise Boije af Gennäs. Älskar den serien! Läs läs läs om ni inte gjort. Fantastiskt språk och en otroligt levande och välskriven berättelse (trilogi).

Bästa photo moment? I Nyckelviken, blev förevigade av duktiga Helena Petersson, Leafoto.se.
Jag och fästmannen en solig sensommardag.

Mest använda appen?
Facebook och Google Maps.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Hade influensan men åt en god middag hemma med min karl.

Vad fick dig att må bra?
Ridningen! Att ha hittat tillbaka till den efter så många år är fantastiskt. Och att vänskapen djupnade med vissa vänner.

Jag med min favvis Aida.

Mest stolt över?
Att jag blev mer modig och vågade säga ifrån i vissa situationer som inte har varit ok. Vågade säga rakt ut vad jag tyckte och tänkte till personer som stod över mig i maktposition. 

//

Och med det säger jag tack för det här året och säga Gott Nytt År!!! Hur ska ni fira in det nya året? Vi ska på restaurang med vänner. Önskar er en rolig kväll och en fin start på 2014!

Marsha-balls

Publicerad 2013-12-30 13:00:00 i i mitt skafferi

Provade några nya favoriter på julbordet i år för att få in mer grönt då jag inte äter kött. Bland annat en jättegod sallad på rödkål, valnötter, granatäpple och apelsinklyftor, samt dessa goda "köttbullar" (vegetariska) som var enkla att göra och uppskattade av gästerna.

Detta behöver du:

  • 2 ½ dl riven hård ost (gärna cheddar)
  • 1 dl finhackade valnötter
  • 2 st ägg
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 ¾ dl ströbröd (jag använde glutenfritt)
  • 1 ½ krm salt
  • olja eller smör att steka i
  • 2 ½ dl buljong

Blanda ost, nötter, ägg, lök, ströbröd, och salt till en smet. Rulla bollar. Stek eller fritera dem i olja tills de får fin färg. Lägg upp dem att rinna av på hushållspapper. Lägg alla bollar i en stor panna och slå kokande buljong över. Sjud under lock ca 10 minuter. Ta sedan av locket och fortsätt sjuda tills nästan all buljong kokat in, ca 25-30 minuter. Ät upp!

 
 

Julen genom min kameralins

Publicerad 2013-12-29 19:48:00 i hem & inredning

Jag är rätt så noggrann när det gäller inredning och det är långt ifrån alltid som jag blir nöjd med något som jag fixar iordning hemma. Men jag måste säga att beslutet att ha en gran var bland det bästa vi tog nu i jul, så mysigt det blir direkt och jag slog till på de fina kulorna med Elsa Beskow-motiv som jag visade er tidigare i månaden. Visst blev det fint?
 
Julkulor från Hemtex, fåglar från Åhléns, ugglor och renar från EM.

Balkongbordet fick agera avlastningsbord för en del av julmaten.
Ett nytt spel passade utmärkt att roa sig med på juldagen då regnet strilade och vi var fem smått rastlösa personer i vår trea ;-)
 

En här om dagens

Publicerad 2013-12-29 09:00:00 i i min garderob

Såhär såg jag ut här om dagen när jag var på konsert med min vän Weronica. Klänning från H&M i somras, boots Rizzo, skärp och kofta gamla som gatan :-)
 
(Mitt Photoshop har gått ut så hädanefter blir det oredigerat här, i alla fall ett tag framöver.)
 

Dopdag

Publicerad 2013-12-28 19:36:06 i i min garderob

Idag var vi på dop för min kompis Lisas otroligt söta son David. Det var väldigt fint och ägde rum i en gammal kyrka utanför stan. Det enda missödet var att vi lyckades med bedriften att anlända till fel kyrka (?!!) men det ordnade upp sig och vi klev in typ 4 min innan dopet skulle börja... ;-)
 
Ingen tid att fota innan dopet hade vi, så det fick bli en badrumsspegelbild på två av mina reafynd: clutch från Rizzo och topp från MQ.

Var såååå kaffesugen så det satt inte alls fel att hugga in på detta gigantiska fikabord :-)
 

En dag på mellandagsrean

Publicerad 2013-12-26 19:40:00 i i min garderob

Idag åkte mina föräldrar och min syster hem. Har haft en så himla mysig jul även om det blev "lite" stressigt med maten på själva julafton. Men har världens snällaste föräldrar som ryckte in och lagade mat så det stod härliga till.
 
Kom upp i bra tid för att vinka hej då och sedan har jag haft en dag med mig själv, och resten av Stockholms befolkning, på mellandagsrean. Var väldigt naiv och tänkte att om jag är på plats prick när de öppnar så är jag säkert nästan ensam. Eh...kan ju säga att jag började ana oråd när det var  in till parkeringshuset på Nacka Forum, sedan inne på Zara sa det bara PANG och så var det typ 1000 pers där inne som ryckte i olika plagg och försökte armbåga sig fram, haha.
 
Kände mig ändå ganska rutinerad i trängseln och hade lagt upp en liten plan. Den såg ut så här om någon skulle vilja inspireras ;-)
  • Köp bara kläder som du kan tänka dig att bära nu och längre fram i vår (inte vare sig de bylsigaste stickade tröjorna eller resterna från förra sommaren).
  • Ha en plan i bakhuvudet över de butiker du helst vill besöka och gå till de viktigaste först. På vissa butiker ryker godbitarna på 30 minuter, och du kommer orka ungefär hälften av vad du tror.
  • Gå på toaletten innan det blir akut (klassiker, men aldrig fel, eller hur?!)
  • Gå ut med tunga påsar till bilen direkt istället för att släpa runt i köpcentret.
  • Ät mellanmål/ta en fika, haha!
  • Ha kläder som är lätta att ta av och på, gärna ett tunt linne under så kan du prova toppar/klänningar i butiken istället för att köa till provrummet. En tunn dunjacka som är lätt att knöla ned i väskan om det blir varmt.
  • Sist men inte minst, se till att ha koll på vad som passar din kroppsform och dina färger så slipper du släpa in 25 plagg i provrummet och komma ut med ett. Det är faktiskt inte så svårt, se bara till att lägga märke till vilka kläder du har hemma som blir använda, och vilka som inte blir det.
Fick tag i några riktiga godbitar, bland annat från Rizzo och MQ. Ska ta en bild i dagsljuset imorgon. Hittade även in till Ellos som har en helt otroligt bra rea med ytterligare 30 procent på befintliga röda priser.
Den här underbara klänningen från Esprit blev min för 280 kr (ordinarie 799 kr)!
2665 kr rabatt på den totala ordern, helt ok faktiskt ;-)

Glimtar ur ett liv, jan-mars 2013

Publicerad 2013-12-26 15:22:00 i

Jag tycker om att göra ett bokslut över det som hänt under året. För att minnas, smälta och ta in. Sånt som man kanske inte alltid gör medan livet rullar på i full fart. Har märkt att det är viktigt för mig, annars rusar åren på och jag hänger inte alls med. Så här kommer några glimtar från första delen av 2013.

Jag promenerade över Sickla och Järla Sjöar en solig helgdag. Det är nog bland vinterns höjdpunkter varje år skulle jag säga. Det var snö och kallt, länge...

Vi värmde oss med kaffe och goda bakverk på Enskede bageri...

... och jag var på balett med vänner.

Högst upp i Kaknästornet kunde man dricka varm choklad och spana ut över det vintriga Djurgården.
 
Vi tittade på fritidshus på Ekerö och slank in på tårtcafé på Svartsjö slott på vägen hem. (Vet ej varför denna bild hamnar upp&ned då den är rättvänd i datorn??)

Konsert med Tensta Gospel Choir på Fasching, fullt ös!

Åkte på jobbresa till Köpenhamn och tog en ledig eftermiddag på Ströget. Hay´s butik var underbar och personligt inredd, kändes som att stiga in i (ett väldigt speciellt) hem.

Första utomhusfikan på Nyckelviken med en vän. Tyckte väl att våren skulle ta och komma... ;-)

....och det gjorde den också i slutet av mars då isen hade smält och jag tog en tur till Fotografiska för att bland annat titta på vackra bilder av Anna Clarén och på utsikten från bistron.
Och mars månad avslutades med påskpynt med min favoritkanin (som just nu är en julkanin) från Villeroy & Boch, samt  porslinsägg från Royal Copenhagen.

God jul!

Publicerad 2013-12-24 07:00:00 i

God jul till er alla! Här ska vi skapa nya traditioner. Eller... förstås så blir det jullunch, följt av Kalle Anka och sedan (om vi orkar) midnattsmässan. Ungefär som vanligt alltså, förutom att vi i år befinner oss i Stockholm och hemma hos oss :-)
 
Hoppas att ni har en riktigt fin dag tillsammans med nära och kära!
 

Askungen

Publicerad 2013-12-16 22:54:00 i i min garderob

Dessa vackra klänningar står helt klart på min önskelista inför nyårsafton. Skulle gärna glittra som Askungen på bal i Ida Sjöstedt. Skorna är på 70 procents rea hos Nelly... Men jag kommer att ha is i magen och spana in om den korta klänningen finns kvar på mellandagsrean...

1 år idag!

Publicerad 2013-12-15 10:21:30 i

Idag fyller bloggen ett år. Helt otroligt vad snabbt det har gått! Fick frågan av en vän igår vad jag skriver om. Jag har inte haft någon strategi med den här bloggen. Faktum är att jag försökt så mycket som möjligt att inte ha en strategi, att inte känna något duktighetssyndrom eller press på att hålla en viss standard. Det har varit ett sätt att öva mig på att sänka kraven på mig själv, och framför allt att komma igång att skriva och till viss del fota mer.

Det vore så roligt om ni som läser ville kommentera vad ni gillar och ev gillar mindre av det jag skriver om här. Eller bara säga hej och länka till er egen blogg, om ni har någon. Vill ju veta vad ni är för ena :-)

Igår var jag på Håkan Hellström på Hovet, och det var en av de bästa stunderna på hela året. Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag älskar denna karismatiska artist. Han har en nerv som vibrerar med full styrka och förmågan att se varenda person i hela publiken. Magi. Känslan hänger kvar och idag består dagen av danspass på gymet, ett par ärenden och mitt livs första julgransköp!!

Hoppas att ni har en riktigt fin tredje advent <3

Julfix hemma

Publicerad 2013-12-13 23:37:31 i

Lite av dagens aktiviteter. Varit i skogen och plockat kottar, mossa och lite grenar att pynta med.


Min lilla kattjej gillade genast ett av arrangemangen ;-)
Så här fin blev ljusstaken som jag köpte från Tradera och visade er tidigare i månaden.
 

Stjärnorna på himmelen de blänka

Publicerad 2013-12-13 09:36:00 i

Glad lucia! Jag mjukstartar helgen genom att unna mig att vara ledig idag. Tog lite sovmorgon och sitter nu och tittar på luciafirandet från Olaus Petri kyrka i Örebro på SVT Play. Tänk hur olika lucia har sett ut genom åren. Först när man var liten lussade man på dagis och i skolan. Jag var med i en kyrkokör och sjöng ofta solo utan att blinka :-) Sen i högstadiet blev det luciaritt i stallet och i gymnasiet "lussebandy" då man virade glitter i håret och hejade på de snyggaste killarna, efteråt var det ofta hemmafest någonstans dit man gick med pirr i magen och kanske någon ditsmugglad vinflaska.
 
Nu på senare år så har jag försökt titta på lucia på tv:n på morgonen och även varit på luciakonsert i olika kyrkor. Annars är det så lätt att liksom "tappa bort" luciakänslan och det är ju himla mysigt med alla ljus och den vackra sången. Ikväll ska jag till Högalidskyrkan med vänner, en repris från förra året. Ska bli så mysigt. Hoppas att ni har en riktigt fin dag!
 
 
 
 
 

Slott, båtfärd, goda middagar, SPA, marknad och historiska vingslag...

Publicerad 2013-12-07 13:00:00 i

Bjuder på lite fler bilder från Budapest. Oredigerat men rätt så fint ändå. Kan verkligen rekommendera en weekend här för alla som vill komma iväg en sväng och se historia och vackra gamla byggnader, gå på underbara spa-behandlingar, äta gott och bara umgås. Att bo på ett fint hotell höjer förstås upplevelsen och att ha ett eget spa på hotellet är obetalbart. Så skönt att slinka i badrock och tofflor och ta hissen ned till varma bassänger och olika sorters bastubad. Min nya favvis är ångbastun!
 
Shoppingen tyckte jag dock inte var någon höjdare så bli inte besviken. Det finns naturligtvis Zara, H&M osv precis som överallt i världen nu för tiden ;-) Detta gjorde mig dock inget eftersom jag inte var ute efter att shoppa.

Vi kom upp på slottshöjden var det fortfarande ljust ute men lamporna över staden tändes allt eftersom mörkret lade sig över staden.

Poetiskt vackert.

Fick aldrig någon bild på spa-avdelningen på hotellet då det inte kändes riktigt ok att gå loss med kameran bland badande gäster, men en bild på en bild blev det iaf ;-)


det här stället, Mandala Day Spa, knäppte jag ett par bilder i omklädningsrummet. Men det bästa var förstås rosenbladsbad med champagne och efterföljande massage. Obeskrivligt underbart.

Vi var även på ett ställe som hette A-list Salon & Spa där de hade himmelska behandlingar. Där gjorde jag den bästa manikyr och pedikyr jag fått, bodyscrub och en uuunderbar ansiktsbehandling med lååång hårbottenmassage...Det var dock mer en salong än ett spa, så man ska inte gå dit för den där riktiga "spakänslan".

Den bästa restaurangen som vi besökte, Iguana. Otroligt god mexikansk mat och smaskiga drinkar! A beställde in Mojitos innan jag ens hann blinka, haha. Sen blev det även en Virgin Pina Colada, har aldrig druckit det tidigare, hur gott som helst!

Utsikt från hotellet över staden.
Båttur på Donau. Vi hade hela båten för oss själva, en väldigt märklig känsla. Där satt vi med våra turistguide headset i en ekande båt för typ 100 pers, haha.
Frukost på Starbucks som låg vägg i vägg körde vi varje dag.
Blev förvånad över hur mycket amerikanska restauranger och butiker som hittat till Budapest. Allt från Starbucks till KFC och Home Depot (!)

I saluhallen, där de säljer mat på nedervåningen och lokalt hantverk och souvenirer på övervåningen. Spanade lite på en fin väska men det blev inget köp.
Avslutade med en fika på anrika New York Café. En smula överreklamerat och kanske "lite" i pråligaste laget men förstås imponerande pampigt.
Sista bilden jag tog precis innan transfern till flygplatsen.

TGIF

Publicerad 2013-12-06 16:41:00 i

Checkade ut tidigt från jobbet idag, så skönt med fredag! Svängde förbi Ikea på vägen hem och lämnade tillbaka lite saker som jag ångrat att jag köpte, och bunkrade upp med skålar, ljus och annat fint som jag tänkte kunde vara bra till julbordet :-)
 
Nu ska jag öppna en god flaska rött och pyssla lite här hemma innan det blir TV-kväll eller kanske någon bra film. Trevlig fredagskväll alla!
 

Du var på nålar när du kom, med ditt insmugglade rus

Publicerad 2013-12-05 10:18:00 i

Här om veckan var jag och lyssnade på fantastiska Carolina Wallin Perez på Fasching. Har ni hört hennes tolkningar av Kents låtar? Så väldigt känslosamt och poetiskt vackert att det knyter sig i bröstet och man nästan vill gråta en liten skvätt! Lyssna på Spotify!
 
Fick lite uppvärmning på vägen dit av självaste Tommy Körberg som satte sig bredvid mig på bussen och skojade om sina kryckor och nynnade på en sång. Blev ganska starstruck måste jag erkänna, man är ju trots allt en småstadstjej i en storstadstjejs kläder ;-)
 
Så här såg det i alla fall ut på Fasching. Vi åt en jättegod middag men det var bara tryffeln som hamnade på bild (efterrättsfantast som man är, den var superb!).
Hej hej, här är jag och kvällens kläder. Kjol från Åhléns och stövlar som visst inte kom med här men syns på en annan bild är gamla favvisar från Scorett.

I väntan på bussen in till stan. En av mina favoritutsikter. Och varje gång förbannar jag arkitekten som satte en gigantisk legobit i 70-talsfärger mitt i denna perfektionism. Grrr! ;-)
 
 

Ekologisk hårfärg

Publicerad 2013-12-05 10:05:15 i i mitt badrumsskåp

Lite glest mellan uppdateringarna här, kan nog kanske bli så fram till jul. Hinner inte riktigt med allt just nu, känns som att allt bara snurrar i en himla fart. Hoppas ni förstår.
 
Ny hårfärg ska i alla fall testas, denna har jag klickat hem från Grön Gåva. Ska bli spännande att se om den funkar lika bra som den jag vanligtvis köper från EcoHair, speciellt med tanke på att den bara kostar en femtedel av priset! Men det borde inte behöva kosta 500 kr för örtfärg tycker jag. Det är nog ungefär samma innehåll med Henna och Indigo. Ska bli spännande att testa.
 
Min syster sa i helgen att hon tyckte att mitt hår hade blivit så glansigt och fint. Kanske inte riktigt håller med men lite finare har det nog blivit, kanske på grund av att jag slutat med/minskat på de traditionella färgningarna?
 

DIY

Publicerad 2013-12-02 19:35:05 i diy

Ett fint paket kan lyfta presenten ordentligt tycker jag. Speciellt när man ger t ex en värdecheck/presentkort eller upplevelse. Så här fint blev mitt paket till mamma som fyllde 60 i fredags. Enkel vit box från Panduro som jag har gjort lite roligare genom att klä locket i silkespapper. Ingen tejp behövs, det är bara att klippa till och vika in kanterna. Silkespapper, band och etikett från Ikeas nya pappersavdelning (Å, så mycket fint det finns där! Missa inte om ni är på Ikea!) 
 
Insidan av paketet fick jag ingen bild på, men det innehöll mer silkespapper, ett halsband och en värdecheck på en resa till Irland som vi ska göra hela familjen nästa sommar. Pappa är därifrån, så det ska bli roligt att komma tillbaka till mitt andra ursprungsland :-)
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela