Wish upon a star

Bad i blå lagunen, 50-tals diner och roadtrip tillbaka till Visby

Publicerad 2013-07-30 13:38:00 i

Sitter på ett mobilt bredband så portionerar ut bildransoneringen från Gotland då det tar lååång tid att få upp varje bild. Snart hoppas jag på att vi fått igång vårt trådlösa nätverk i nya lägenheten.
 
Efter tre nätter på Fårö begav vi oss söderut igen och tog färjan tillbaka över sundet. På vägen hittade vi en blå lagun att bada i, och ytterligare en rolig 50-talsinspirerad restaurang, denna gång i form av en klassisk amerikansk Diner!
 
Innan vi landade i Visby hann vi också med att besöka några loppisar och konstnärer utmed vägen. I Visby bodde vi på fina Hotell S:t Clemens som låg centralt och otroligt vackert i en gammal ruin. De bjöd på fika varje eftermiddag och vi anlände trevligt nog precis lagom till den :-)
 
 
 
 

Bland rakukar, vita kalkstenshus, tuppar och ändlösa vita sandstränder

Publicerad 2013-07-29 11:53:00 i

Vilka fina dagar vi har haft den sista veckan, med strålande sol och bad i Källtorpssjön i Nackareservatet. Idag har mannen gått tillbaka till jobbet och det känns lite vemodigt att sommaren börjar gå mot sitt slut. Men jag har en hel veckas semester kvar, så vi ska inte tänka alltför mycket på det ännu. Min syster kommer hit imorgon och vi ska gå på Skeppsholmen Music & Arts - och - viktigt viktigt - se den nya Håkan Hellström-filmen :-)

Gotland känns redan långt bort, det är en väldig tur att man har fina bilder att titta tillbaka på och minnas denna vackra tid på året. Vi körde direkt norrut när färjan gick iland i Visby och landade på vårt första boende av tre - Fårögårdens B&B. Det var ett superhärligt ställe som låg mitt i den karga, vackra fårönaturen, med promenadavstånd ned till havet och Sudersand. Frukost åt vi i restaurangen som låg på gården, med utsikt över vildvuxna fält. Så vackert att det tog andan ur en...

Här kommer Gotland dag 1-3, Fårö

Stopp på vägen vid Rute Stenungsbageri för lunch.

 Vårt boende på Fårö, Fårögårdens Bed and Breakfast. 
 Raukar vid Lauters.
 
 Det oumbärliga besöket på ombloggade Kutens Bensin. Goda galetter och vacker miljö på bakgården.
 
Sudersand 
 
 Keep your friends close osv... ;-)

Allround

Publicerad 2013-07-29 11:19:00 i i mitt badrumsskåp

Tänkte att jag skulle göra en liten serie med inlägg om mina favoritprodukter i badrumsskåpet. Först ut är en riktig allroundprodukt som jag fastnade för för något halvår sedan - kokosolja från Kung Markatta. Denna olja köpte jag först att ha till matlagning, t ex att steka i, vilket den fungerar ypperligt för. Efter ett tag fick jag jättemycket problem med min hårbotten, det kliade och fjällade något enormt, antagligen en reaktion på hårfärgen som jag då använde. Min hårbotten var verkligen totalt ur balans och kliade något bedrövligt. I ren desperation rotade jag fram oljan och hade i håret som en slags inpackning som fick sitta i över natten ett par gånger, och efter det blev hårbotten mycket bättre. Insåg även att den funkar utmärkt för kroppen och ansiktet istället för hudcremer. I ansiktet väljer jag dock att ha den över natten. Den är dryg, ekologisk, kostar nästan ingenting (jämfört med andra hud/hårvårdsprodukter) och doftar gott av kokos (för den som nu gillar det, jag älskar´t :-)). Det ska finnas kokosolja som inte doftar av kokos också men det har jag aldrig provat. Spring och köp!
 
Läs mer på Kung Markattas hemsida.
 
Bild från Kungmarkatta.se
 

Something with the hair

Publicerad 2013-07-20 13:36:00 i

Vet inte vad det är, men någonting har definitivt hänt med mitt hår de senaste veckorna. Sedan jag var kanske 16 så har jag alltid "varit tvungen" att fixa till håret för att känna mig helt nöjd (föna/plattånga/locka), men nu låter jag bara håret självtorka och så blir det sådär lite lagom rufsigt och vågigt. Vilken lättnad det är! Sparar så mycket tid och helt plötsligt är det inte längre ett projekt att duscha och tvätta håret. Är klar (nästan) lika snabbt som mannen i hushållet :-)
 
Kanske kan det vara den naturliga hårfärgen som jag har kört med de senaste månaderna, och att håret fått vila från de värsta kemikalierna?
 
 
Bilden är tagen på Pensionat Fridhem utanför Visby som var vårt sista stopp på Gotland. Klänningen köpte jag i en butik på Adelsgatan i Visby och är kanske den finaste jag någonsin ägt. Fullkomligt älskar den.
 

Sommar och sol

Publicerad 2013-07-18 21:07:34 i

Semestern fortsätter här och det känns faktiskt väldigt skönt att vara hemma i Sverige i år. Som ni kanske förstod av förra inlägget så har vi flyttat och är numera lyckliga innehavare av en underbar balkong i sydvästläge. Det är en sådan otrolig skillnad från tidigare, att kunna gå ut och ta en kaffe och läsa lite i solen när man känner för det. Gillar verkligen vår nya lägenhet som även är ganska mycket större än den gamla. Den var helt nyrenoverad när vi flyttade in, och det luktar fortfarande sådär nytt och fräscht. Vi börjar sakta men säkert att få iordning mer och mer. Idag fick vi badrumsskåp installerat och igår diskmaskinen inkopplad. Tvättmaskinen som vi beställt hade dock blivit skadad vid transporten, så den har vi inte fått på plats ännu...
 
Idag har vi varit ute och åkt båt, så himla härligt väder! Vi åkte till Långholmen och där mötte vi Anders bror som också följde med på en tur. Sommarstockholm = <3
 
Är lite seg med att ladda in bilder i datorn, men här är en från när W och K var på inflyttningsfika för ett par veckor sedan.
 
 
 
 
 
 
 

Lyx...

Publicerad 2013-07-16 15:52:14 i

...är att få frukost på sängen när man har ont i magen, ligga flera timmar och läsa bok med katt på magen, och sedan få ett meddelande på mobilen från mannen ute på balkongen att man ska komma ut och titta...
 
Detta fixade min händiga A i förmiddags :-) Nu återstår "bara" sittmöbeln/soffan som ska stå till höger och sedan kan vi flytta ut cafégruppen och rosorna och tomatplantan som inhandlades på Plantagen här om dagen. Så himla stolt över min duktiga karl :-) Betsning av plankorna får det bli nästa år för man vill ju hinna njuta lite av semesterdagarna här ute också.
 

Ett litet hej...

Publicerad 2013-07-15 14:25:00 i allmänt

Här kommer ett litet levnadstecken efter ett långt uppehåll. Ibland kommer livet emellan och det har varit en omtumlande tid de senaste veckorna, både fruktansvärda och underbara saker har hänt i mitt liv och jag känner mig därefter, känslorna åker bergochdalbana, och det får vara så just nu.

Förra veckan var i alla fall vår första semestervecka, och vi var iväg till Gotland. Jag kan säga att jag har en ny kärlek till en ö - vilken fantastisk plats!! Och det där med ljuset, som jag hört alla prata om, det är verkligen magiskt och jag har säkert tagit 300 bilder, tänkte visa er några av dem när jag har lite mer tid och hunnit föra över dem från kameran. Men här kommer lite mobilbilder så länge...
 
Hoppas att ni har det bra och njuter av den svenska sommaren :-)
 
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela