Wish upon a star

Födelsedagsshopping

Publicerad 2013-10-31 17:14:59 i i min garderob

Ligger fortfarande hemma med influensen, men idag är jag lite piggare än igår. Skönt eftersom det faktiskt är min födelsedag idag :-) Fick lite sjönsång i morse innan sambon åkte till jobbet, och nu är han på hemväg med mat som jag har "beställt" då jag är för hängig för att orka gå ut och äta.
 
Det blev en retur på klänningen som jag beställde från Nelly för ett tag sedan (för elektrisk och skrynklig), och nu hittade jag lite smått och gott på HM istället. Älskar outfiten nedan, med en varm kofta över funkar den nog både i jul och till jobbet, eller vad tror ni? Vet att många tycker att det är krångligt att returnera, men jag har aldrig haft några problem med det. Beställer hellre lite för mycket grejer och skickar tillbaka det som inte passar. På "äldre dagar" har jag märkt att jag ofta tycker att det är skönare att sitta hemma i lugn och ro och shoppa än att springa i butiker.
 
Ni ser vilka färger jag har snöat in på den sista tiden ;-)
 
 

Deep Winter

Publicerad 2013-10-30 10:32:00 i beauty

Har sedan ett tag tillbaka fått ett nyväckt intresse för färger, alltså vilka färger man passar bäst i på kläder, smink osv. Visst är det lustigt när det blir så att ett ämne dyker upp i flera olika sammanhang, man läser om det någonstans, en kompis nämner det, osv.
 
Min mamma hade en bok på 90-talet som jag fascinerades av och då har jag för mig att jag trodde att jag var en "höst". Jag har kollat lite på färgkonsultation men det kostar kring 1300 kr och det känns lite väl mastigt tycker jag. Hittade dock en fantastisk sida på nätet med en guide över hur man själv kan lista ut vad man är för "årstid". Den delar också in årstiderna i olika delar och är mer detaljerad än att t ex bara säga att man är "vinter". Jag är ganska säker på att jag är "Deep Winter" men även många av färgerna under "Cool Summer" tilltalar mig.
 
"Deep Autumn" skulle jag kunna vara om jag bara tittar på bilderna på de kändisar som hamnar här under, och på karaktärsdragen som beskrivs, men jag avskyr färgen orange så som jag uppfattar det så borde det utesluta den kategorin. (Käthe, om du läser det här får du gärna kommentera vad du tror :-))
 
Här finns sidan. Den innehåller även guider över kroppstyp/form och stilguide, men så långt har jag inte kommit ännu. Nu ska jag återgå till kudden och bli frisk snabbt snabbt! Hoppas att ni har en fin dag!

Surt

Publicerad 2013-10-29 20:35:22 i

Så blev man smittad av ont-i-kroppen-sjukan liksom hälften av kollegorna på kontoret... Lite tröstsnacks har beställts av sambon som är på hemväg. Älskar dessa surisar som är ekologiska och helt gelatinfria. 
 

By Nord

Publicerad 2013-10-28 20:32:00 i hem & inredning

Nyupptäckt favorit. By Nord. Webbshopen öppnar åter 1 nov, jag kommer att hänga på låset.
 
Hittade lite info hos Borett, som även har några bäddset i sin shop.

By Nord kännetecknas av ett rent & stilfullt uttryck, Less is More. Inspiration hämtas från naturen & materialen är noga utvalda, ekologiska, snälla mot naturen & huden.

By Nord föddes 2008 ," We are inspired by the diversity of the raw yet beautiful Nordic nature, where the rough and gentle meet".

Hanne Berzant, Designer / Owner

 
 

Yay!

Publicerad 2013-10-26 19:01:00 i

Längtar!! Någon mer som ska gå? :-)
 

Lite av varje

Publicerad 2013-10-26 15:05:00 i

God eftermiddag! Hur har ni det denna höstlördag?
 
Här i Stockholm är det lite mulet och grått men precis hemkommen från en skogspromenad så är jag fylld av färger och dofter från alla löv. Mycket skog för mig just nu. På lunchen försöker jag alltid att ta en promenad och vi har turen att sitta nära en jättefin skog som man kan strosa i, och på helgerna är jag alltid i Nacka- eller Sicklaskogen och passar på att ta en promenad när jag matar katterna.
 
Lite av varje som jag pysslat med sista tiden, förutom att hänga i skogen: lyxlunch på Vassa Eggen med jobbet, fest och ny spetstopp från Gina och tjejmiddag hos en kompis.

Ikväll blir det middag hos goda vänner. Ha en trevlig lördagskväll!

Elsa Beskow på Design House Stockholm

Publicerad 2013-10-22 21:16:00 i hem & inredning

Har ni sett de söta muggarna, handdukarna etc där Design House Stockholm hämtat inspiration och mönster från Elsa Beskows sagor? Fastnade för dessa ljuvliga muggar, och visst är julgranskulorna söta? Vem vill inte ha farbror blå som åker skidor i granen?
 
I år blir det jul i Stockholm och hemma hos oss för första gången någonsin. Ska bli skoj att julpynta och fixa här hemma. Nu när vi har en lite större lägenhet så går det till och med in en julgran, tänka sig vad mysigt. Det ska bli intressant att se var fröken katt anser om den saken :-)
 
Här finns kollektionen.
 

Carola dress

Publicerad 2013-10-17 20:39:00 i i min garderob

Nelly har startat sin VIP-rea (kolla in hos någon av de kända bloggarna för länk) och jag kunde inte stå emot denna vackra mörkröda klänning som med 70% kostade ynka 149 kr. En riktig julklänning eller var säger ni? Med en kofta över och ett par strumpbyxor så funkar den nog fint att ha till jobbet också. Älskar färgen och man får ju passa på när en färg man passar i är på modet.
 
Modellen är 177 så den blir väl 10 cm längre på mig, vilket passar mig utmärkt :-)
 
 
 

Drömfrukost med UnderbaraClara

Publicerad 2013-10-16 21:09:00 i

Igår hade jag en bra start på dagen hos Saltå Kvarn med UnderbaraClara och Naturskyddsföreningen. Det började med god ekologisk frukost och lite mingel med de andra deltagarna och sedan pratade Clara med Ulrika Dahl från Naturskyddsföreningen om olika kemikalier som finns i våra hem och som sprids via allt ifrån soffor och väggfärg till konservburkar och matlådor i plast. Väldigt intressant och läskigt, men bra med fokus på konkreta tips och vad man kan tänka på.

Tydligen finns det mesta miljömärkt, inte bara mat utan även t ex TV! Måste maila till Ulrika och fråga lite mer om vilka butiker hon rekommenderar.

Några av de konkreta tips som jag tar med mig:

  • Vädra är ett enkelt och bra sätt att minska kemikalierna hemma
  • Undvik konservburkar (bisfenol A)
  • Ta bort så mycket plast som möjligt i hemmet
  • Undvik speciellt kombinationen mat/plast/värme
  • Mjuk plast är värst, hård plast inte lika farlig
  • Köp ekologiskt (mat, inredning, smink mm)

Här kan man skriva på upproret mot hormonstörande ämnen i konsumetprodukter och här kan man se klippet hos UnderbaraClara.

 
 

River Rover Lounge Chair Pool Float & other stuff

Publicerad 2013-10-12 21:43:00 i hem & inredning

Lördag utan några vidare planer. Både skönt och lite tråkigt även om det är självvalt. Märkvärdigt nog så längtar jag ofta efter långsamheten och tråkigheten, men när den väl infinner sig så har jag ofta inte riktigt ro att omfamna den och njuta. Knepet är att ta sig ifrån TV och dator och faktiskt fundera på vad man har lust att göra. Det går ibland, men jag måste erkänna att tidsmaskinen datorn ofta stjäl lite för mycket av min tid.
 
Jag tänkte att lördag kväll borde vara en bra tid att åka till Ikea för att slippa köer, så det gjorde jag. Kom hem med det mesta på listan och lite extra därtill, som sig bör ;-) En takspot som jag tänkt ha i hallen fanns dock inte till min besvikelse, det börjar ju bli så mörkt nu så behöver verkligen en lampa i hallen, men jag får åka tillbaka om ett par veckor när den kommit in igen.
 
En annan butik som jag älskar när det kommer till inredning är Urban Outfitters. De har inte så mycket inredning i sin butik på Biblioteksgatan, men hemsidan är en underbar oas av knasiga, barnsliga prylar och vackra möbler som på pricken faller mig på läppen.
 
Vad sägs om en flytande poolstol med tillhörande drinkställ, en julgransprydnad i form av en Turtle, uppblåsbara enhörningshorn för katter, en matta med månen på eller en grym antikinspirerad sänggavel? De har också en speciell Halloween-shop, något att spana för er som ska på galej.
 

Glasögonorm

Publicerad 2013-10-10 19:49:00 i i min garderob

Nu har jag äntligen beställt ett par nya glasögon. Har ju letat i ett par år minst och nu kände jag att jag var i akut behov av ett par nya då mina tidigare är sex år gamla och smårepiga.

Det blev ett par Bruuns Bazaar från Specsavers. Är väldigt nöjd, vad tycks? (Här ser man även lite av min kappa som jag köpte på Zara för några veckor sedan, älskar den och den har varit perfekt nu när det har varit en sådan mild höst).

 
 
Nästa gång kommer jag dock att göra undersökningen hos min vanliga Optiker, Hultins Optik på Söder, de är jätteduktiga och proffsiga. Fick inte så bra intryck av denna optikern tyvärr. Hon avslutade också undersökningen med att säga att jag hade fått helt andra värden än tidigare. Känner mig väldigt skeptisk till detta då mina värden legat stadigt i femton års tid... Hoppas att det blev rätt så att man ser något med glasögonen när de kommer ;-)

17°C i mitten av oktober

Publicerad 2013-10-08 21:46:48 i

Ikväll är jag lycklig efter att ha hoppat min favorithäst i t-shirt i ridhuset. Vilket skönt väder, förra året var det väl snö vid den här tiden? Så underbart roligt i alla fall, helt hög på endorfiner fortfarande. När jag var liten så red jag och min kompis Moa varje fredag och vi hade en liten ritual där vi fick det extragoda fredagsmellanmålet, typ chokladpudding, före alla andra och sedan begav vi oss till ridskolan. Nu rider jag ju på tisdagarna men jag lyxar alltid till det med ett lite extra gott mellanmål, typ Risifrutti och Froosh smoothie innan.
 
När jag rider så finns inget annat, bara just den stunden och hästen och jag. Världsbäst att det kan kännas så kul att ta upp ett älskat intresse efter så många år.
Bild från horserunner.com
 

Jakten på den perfekta mattan 2

Publicerad 2013-10-06 21:23:00 i allmänt

(Det lät nästan som titeln på en dålig söndagsfilm ;-))
 
God kväll! Hur har er helg varit? Min har varit bra, har hunnit med lite av varje, både träffa vänner, vara ute i naturen och pyssla lite hemma. Idag var jag på Zetas höstmarknad med min vän Mee och hennes kompis Anna. Riktigt mysigt att strosa runt och prova olika sorters honung, dricka varm äppelmust och prata om stort och smått. Jag och Anna, som aldrig hade träffats förut, hade matchat med var sin klänning från Missoni för Lindex, väldigt lustigt sammanträffande :-)
Ikväll har jag faktiskt fått upp ett par tavlor och planerat lite vad jag ska framkalla för foton och rama in. Sedan så har jakten på den perfekta mattan kommit igång igen ;-) Nu är dessa två slutkandidater, har ni någon favorit? Båda är i bomull och till bra pris, den första från Ellos och den andra från Åhléns.

Matthew Williamson för Lindex

Publicerad 2013-10-04 17:57:00 i i min garderob

Då var det åter fredagskväll, så underbart det är. Här blir det hemmakväll och jag tänkte försöka stänga ned datorn och läsa lite istället.
 
Har ni shoppat något från Matthew Williamson-kollektionen för Lindex som lanserades idag? Jag fastnade för en av klänningarna, den var så fin i färgerna och modellen. Tyvärr var min storlek slut men jag hade tur och lyckades paxa den som fanns på skyltdockan. Den blir dock min först när de klär om skyltfönstret, men det får vara värt att vänta på.
 
I helgen blir det burlesquefestival (!) och höstmarknad. Ska bli skoj. Ha en skön fredagskväll!
 
 

3 oktober 2012

Publicerad 2013-10-03 20:36:00 i fotografi

För exakt ett år sedan så var jag på det här stället och fotograferades av den här proffsiga damen. Vilken grej, något jag kommer att minnas för alltid...
 
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela