Wish upon a star

Den perfekta klänningen

Publicerad 2013-08-28 20:37:00 i i min garderob

Något som jag börjat med de senaste säsongerna är att skriva ned vad jag behöver till garderoben och sedan försöker jag att hålla mig till det. Visst blir det ändå ett och annat spontanköp på H&M men faktiskt betydligt mycket färre än tidigare, och det känns bättre att lägga mer pengar på klassiska kläder som håller länge än att köpa den där limegröna sparkdräkten på Gina Tricot (ok kanske lite väl extremt men ni förstår poängen ;-))
 
När La Redoute hade 30% på allt så slog jag till på en klänning i silke och en kashmirkofta. Två basplagg i bra kvalitet och naturmaterial (gillar!), som anlände med posten idag.
 
Tycker att det är svårt nu när man är 30+ att hitta en modell som är smickrande, inte för lång och tantig men inte heller för kort och avslöjande. Är mycket nöjd! :-)
Min önskelista för hösten 2013:
Glasögon
Fin kappa i neutral färg (beige/svart/grå)
Klänning att ha till jobbet
Klänning att ha till fin
Varm tröja i bra kvalitet
Jeans från Acne (testade ett par när jag var på Best of Brands rea och blev helt fast. De var verkligen snygga och sköna. Klarar inte av osköna byxor längre, ett ålderstecken? ;-))
 
Vissa saker har jag haft på min lista länge, t ex nya glasögon, men jag verkar aldrig hitta de perfekta. Hoppas verkligen att jag hittar några snygga för nu tappade jag mitt par som jag använder mest i marken innan semestern och de fick en repa. Måste ta tag i detta, men det är så tråkigt. Lite som att köpa byxor - vare sig festligt, snabbt avklarat eller billigt...

Matta Jessica

Publicerad 2013-08-26 21:26:00 i hem & inredning

Sedan vi flyttade för ett par månader sedan så har jag velat byta färgskala här hemma. Är sugen på mörka matsalsmöbler och en mer neutral färgbas. Eftersom jag känner mig själv rätt så suger jag lite på karamellen innan jag slår till på möblerna så att jag inte hinner ändra mig igen, men en matta har jag hittat som ser väldigt lovande ut.
 
Kikade in hos Starwoman och såg denna skönhet, har letat efter en i liknande mönster i närmare ett års tid men inte hittat exakt det jag var ute efter. Gillar att den är grå och inte svart, och det ser ut att vara i bomull (?) vilket är bra när man har den vid matplatsen. Måste spanas in snarast hos Rusta.
 
Och som av en slump så heter mattan Jessica, ja det står ju bokstavligen mitt namn på den ;-)
 
 

Hjälp katterna att hitta hem

Publicerad 2013-08-22 11:49:00 i allmänt

För ett par veckor sedan hittade jag dessa underbara, vackra katter alldeles ensamma och övergivna i skogen. Hjälp oss att hitta hem/jourhem till katterna innan hösten och vintern kommer! Vilka ryggradslösa idioter det finns som lämnar sina katter vind för våg på detta sätt.
 
Dela, sprid och hör av dig om du kan tänka dig att ta emot en katt, tillfälligt eller permanent.
 
Minst sex katter finns i skogen Sickla / Hammarby. Fyra av dem är röda (en väldigt ljus) och två svart/vita. Vi efterlyser eventuella ägare till kissarna samt jourhem till dom! Kön är oklart då katterna är relativt skygga. Känner du igen någon av kissarna, eller kan tänka dig att agera jourhem, maila [email protected]
 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.348615898604899.1073741851.240825602717263&type=3
 
 
 
 

Vissa tankar behöver tänkas

Publicerad 2013-08-22 11:08:00 i allmänt

Den där UnderbaraClara är en smart en, sätter ofta fingret på det som jag själv funderar över. Som t ex att vissa tankar behöver tänkas. Sådär är det nog för mig med, och för många idag. Det är mycket som ska hinnas med men på lite tid, hur många maskiner vi än tar fram som kan automatisera och effektivisera och hur snabbt flygplanen än flyger så har vi ändå alltid för lite tid. Sedan är det ju det här med pengar - hur mycket pengar behöver vi, och vad spenderar vi dem på? Och kanske framförallt, varför?
 
Under semestern läste jag Sand i skorna av Eva Sanner. En annorlunda bok, den är skönlitterär, men med en ambition att göra läsarna mer medvetna om vilka val vi gör, vad som egentligen är viktigt i livet. Vad vi äter, hur vi hanterar jordens resurser, hur mycket prylar vi behöver, etc. Beskrivning av boken:

Susanna är en ung, framgångsrik TV-journalist som hamnar i en livskris. Hon gör en reportageresa till Frankrike för att porträttera en känd fransk författare, Daniel, som har dragit sig tillbaka till en bergsby för att leva ett liv i harmoni med naturen. Susanna blir både fascinerad och attraherad. Hemma i Stockholm lever hon och hennes man det goda livet. Shoppar, äter ute, reser, bor i en lyxlägenhet. Kontrasten mellan de två männens livsstilar är alltså enorm. Susanna börjar ifrågasätta sina egna livsval. Hon beslutar sig för att pröva en ny väg och följer med Daniel på en ökenvandring i Sahara.

Ibland blir boken lite väl "faster präktig", men den var mestadels tankeväckande och jag sträckläste den på två dagar. JJJJ får den av mig.
 
Tidigare i år läste jag en annan bok, Lyckliga i alla sina dagar av Nina Björk. Det är hon som har skrivit den legendariska Under det rosa täcket, en uppmärksammad feministisk bok som jag "tragglade mig igenom" under min utbildning. Tyckte då att den var otroligt irriterande och världsfrånvänd, men efter att ha diskuterat den med en klok vän så började jag tänka lite annorlunda och ifrågasätta vissa invanda mönster och beteenden som finns i samhället. På samma sätt funkar Lyckliga i alla sina dagar, man behöver tillåta sig att tänka utanför det som man vanligtvis matas med för att uppskatta den. Beskrivning av boken:
 
I Lyckliga i alla sina dagar för Nina Björk en diskussion kring de senaste årens politiska och ekonomiska utveckling i Sverige. Det handlar om pengar. Det handlar om människor. Vilka är deras värden? Vilka är deras värderingar? Och vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst?
 
Själv blev jag smått stressad över mina egna val och livsstil när jag läste den, men som tur var så hörde jag från en vän som varit och lyssnat på författaren att inte ens hon (författaren), klarade att leva enligt sina egna iakttagelser, utan såg det mer som ett ideal att sträva efter. Det tyckte jag kändes bra. Betyg JJJJ även för den.
 
Bilder och beskrivningar av böckerna från Adlibris.se.
        
 

Genom Helenas lins

Publicerad 2013-08-19 21:49:05 i allmänt

Som jag längtat, väntat och bitit på naglarna ;-) Nu har i alla fall det första smakprovet kommit på bilderna på mig och Anders från fotograferingen med Helena/Leafoto! Kan verkligen knappt bärga mig tills jag får se resten av bilderna!
 
Här har Helena bloggat om hur hon jobbat med bildredigeringen.
 

Naturligt torrschampo

Publicerad 2013-08-16 21:16:38 i i mitt badrumsskåp

I mitt badrumsskåp finns detta 100% naturliga och veganska torrschampo från Hair Fix. Jag fick det av en kollega som hade bytt hårfärg och inte längre kunde använda det, hur bra?! Jag har aldrig använt torrschampo tidigare så jag kan inte direkt jämföra det med någon annan produkt, men jag tycker att den här är superbra. Det tar ett tag innan man får in snitsen och lär sig att applicera lagom mängd. I början blir det lätt för lite, eller för mycket på ett och samma ställe, och då kan håret se lite livlöst ut på sina ställen. Tricket är att ta lite i taget, sprida det väl över hjässan och inte hälla direkt i benan ;-) Med torrschampo spar man både tid och sliter mindre på håret eftersom det inte behöver tvättas riktigt lika ofta och därmed inte heller stylas, fönas osv.
 
Tips!
 

Sjuklig aktivitet

Publicerad 2013-08-15 21:24:00 i allmänt

Jag har varit hemma med den sjukaste nackspärren nu i veckan. Inte speciellt kul, men jag har fått tiden att gå bland annat genom att fastna för en ny serie, Hart of Dixie. Så mysig serie som utspelar sig i en småstad i Alabama och med Rachel Bilson ("Summer" från One Tree Hill för er som såg det) i huvudrollen. I serien spelar hon en läkare från New York som motvilligt tvingas flytta till "Bluebelle Alabama". 
 
Påminner lite om Gilmore Girls som är en annan serie som jag älskar, men det här är en mer vuxen version och så utspelar den sig ju i den amerikanska södern, där jag bodde för många år sedan :-) Har sett halva första säsongen nu, hoppas att de kommande avsnitten är lika bra!
 
(Och när jag bildgooglade så såg jag förstås en massa bilder som jag inte borde ha sett ännu eftersom jag inte kollat så länge på serien, haha, klassiskt misstag.)
 

"En air av Asien i ditt hem"

Publicerad 2013-08-13 10:09:00 i hem & inredning

 Åh, vem skulle inte vilja ha detta underbara skrivbord? Helt fantastiskt tycker jag med alla vackra detaljer.
 
Publicerades med en ganska speciell text på Blocket, hihi...
 
SKRIVBORD samt STOL från ASIEN av mycket hög kvalitet. Kineserande handmålad dekor med blommor och fåglar. Inköpt på NK i maj 1989 för 11.000 kr - på den tiden när man hade en asiatisk avdelning. Mkt gott skick. Säljes av dödsbo - tillhört en äldre dam, som tidigare i sitt liv arbetat som svensk diplomat i bland annat Peking och Tokyo.

Det kineserande handmålade skrivbordet m stol torde vara mkt ovanligt.

Ett skrivbord för dig som söker något vackert, tillika dekorativt, men också högst funktionellt och som vill ha en air av kina och Asien i ditt hem.
 

Just one of those days

Publicerad 2013-08-12 20:19:29 i allmänt

 

Lägg till en nackspärr i kvadrat på det så har ni min dag ;-) Hoppas att ni mår bättre. Visst har det varit höst i luften idag? Sådär krispigt att man får lust att sätta på sig en rutig flanellskjorta och ett par snygga boots. Nu blir det en kopp the och lite gos med katten. (Sambon messar bilder på turkost hav och delfiner från Kroatien. Delfiner.)

Fredagskväll i Sjöstaden

Publicerad 2013-08-11 09:41:00 i allmänt

I fredags lyxade vi till det med middag på restaurangen Göteborg här i Sjöstaden. Det är inte speciellt ofta som vi går ut och äter faktiskt, ofta blir det take away eller någon snabb vardagsmiddag ute, men det är ju så himla mysigt att klä upp sig lite och gå ut på "date". Det kan man väl få göra trots att man varit tillsammans i åtta år? ;-)
 
 

Nya hårvårdsprodukter från lyxiga Pureology

Publicerad 2013-08-10 10:08:41 i i mitt badrumsskåp

Här om dagen landade en ny beställning på hårvårdsprodukter från Pureology. Jag har hittat några naturliga hårvårdsprodukter som jag gillar, men de flesta känns mer "jordnära" och liksom basic och inte sådär lyxiga som de traditionella märkena. Pureology är ett salongsmärke men jag brukar köpa det över nätet eftersom det blir billigare. Den här gången åkte jag dock på tull på närmare 200 kr vilket såklart var mindre kul ;-) Har endast testat hårmasken tidigare och varit urnöjd med den, så det ska bli spännande att även prova schampot och balsamet. Produkterna är sulfatfria, milda och skonsamma för både dig och naturen och 100% veganska. Återkommer med en recension.
 
Läs mer hos Pureology.
 
 

Kärleksfotografering, härliga dagar i solen och jobbstart

Publicerad 2013-08-07 21:18:55 i

Gokväll! Vilken underbar sommarkväll det blev trots mulet och ihållande regn på dagen. Det var en himla tur för oss, som hade bokat in vår efterlängtade fotografering tillsammans med duktiga fotografen Helena. För några månader sedan vann vi ju en "kärleksfotografering", och vi kunde inte ha fått en bättre kväll. Det var en magisk stämning på underbara Nyckelviken och solen strilade fint genom lövverket. Är så förväntansfull på att få se bilderna, kan knappt bärga mig. Visar er sen såklart :-)
 
I måndags var det tillbaks till verkligheten och jobb för min del. Har dock passat på att ta promenader på lunchen och en dag åkte jag ut till en camping och solade lite och läste bok, himla mysigt att kunna ta tillvara någon soltimme här och där. I vanliga fall så är hösten en uppstartsperiod för mig, planerar gärna allt ifrån privata mål, jobbmål, inredning och kläder till resor och vilka intressen jag ska satsa på. Men just nu så känner jag att jag behöver prioritera för min energi är inte riktigt som den brukar vara. Ska satsa på ett intresse och sedan får det bli jobb, familj och vänner, men även mer egentid att bara vara. Känner att jag behöver det för att få tillbaka gnistan.
 
Min syster var ju här förra veckan och vi hittade på en massa roligt, bland annat var vi på Wasamuséet, Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen och så tog vi skärgårdsbåten ut till vackra Grinda. Några mobilbilder:
 
 

Gotland grand finale

Publicerad 2013-08-02 18:08:00 i

God eftermiddag! Vilken underbar solig dag det är idag, vad hittar ni på en dag som denna? Själv tog jag med min syster till stranden och vi har legat och latat oss hela långa dagen, badat i det härliga skogssjövattnet omgivna av träd och klippor, och jag har även hunnit med att avverka ytterligare ett hundratal sidor i Blå koral, den andra boken i en fantastiskt välskriven trilogi av Louise Boije af Gennäs. Rekommenderar verkligen denna serie.

Nu har vi äntligen fått igång internet här i huset, och därför tänkte jag bjuda på en sista bildkavalkad från vår Gotladstrip. Vårt sista boende på ön var Villa Fridhem, ett pensionat inhyst i ett underbar gigantisk villa uppförd av Prinsessan Eugeni i slutet av 1800-talet. Vi bodde på andra våningen och hade direkt tillgång till en gigantisk balkong med vy över havet, högklint och fantastiska solnedgångar.

Som jag skrivit tidigare så blev jag helt kär i Gotland och hoppas på att kunna återkomma snart igen. Ljuset, luften, kulturen, konsthantverken, historien som är så tydligt närvarande, och framförallt naturen slog mig med häpnad, trots att jag hade höga förväntningar redan från början.

 
 
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela