Wish upon a star

Tillbaka i Sjöstan

Publicerad 2015-06-22 11:57:00 i allm�nt

Fina, underbara Sjöstaden. Så glad att jag har möjligheten att bo här.
 
Nu är vi tillbaka i Stockholm igen efter vår lilla semestertripp. Som vanligt är det skönt att landa hemma och komma iordning när man varit borta ett par veckor. Vi har haft den mysigt med familj och släkt, och även fått tid tillsammans bara vår lilla familj. Det känns bra att ha "startat" sommaren redan i juni. I vanliga fall hinner jag sällan förstå att det är sommar förrän i juli då jag brukar ha semester, så även om det inte riktigt har dragit igång ännu med vädret så känns det som att vi får en längre sommar i år :-)
Utblick över Vänern en solig junidag 2015. Vi tog en mysig lunch tillsammans med mina föräldrar på Skogshyddan i Lidköping och sedan en skön promenad i solen :-)
 
Tänkte skriva lite om Kosta och Öland för de som är intresserade. Tycker själv alltid om tips på resmål hos andra bloggare, det ger oftast mer än en vanlig guidebok, i alla fall om man inte har tid & lust att plöja 200 sidor ;-)
 
Sambon ska upp till Sickla och kolla på rean idag, men jag har noll lust att shoppa faktiskt. Som föräldraledig känner jag inte något direkt behov av något nytt plagg, är bara sugen på inredning just nu. Och så har jag fyndat lite i en lokal Facebookgrupp, amningstoppar, det var väl det jag behövde, inte mer glamoröst än så helt enkelt ;-)

Öland via Västergötland och de småländska skogarna

Publicerad 2015-06-13 21:53:40 i

Jag och min fina syster bland Ramslöken på Kinnekulle. Foto Eric Ericsson.

Efter en vecka hos mina föräldrar och vår lilla solstråles dop sitter jag nu i rummet vid Köpingsvik på Öland. Vi bor på ett vandrarhem som motsägelsefullt nog är beläget i en herrgård, med grönskande ekar, stenmurar och fågelsång som liksom dansar in genom det öppna fönstret. Skymningen sänker sig sakta, vi tittar på sammandraget från dagens prinsbröllop och äter chips och dipp.

På vägen hit stannade vi i Glasriket och bodde på Kosta Art Hotel. Det var en rolig "grej" att ha bott där. Alla rum är designade av olika konstnärer och det finns konst överallt. Dessutom ett superfint spa med olika pooler, ångbastu osv. Skulle aldrig betala ordinarie pris men det verkar som att de ofta har kraftigt rabatterade rum. Återkommer med bilder när jag är hemma vid datorn igen :-)

Semester!

Publicerad 2015-06-05 20:00:00 i allm�nt

Nu har vi kommit iväg på vår semester, yey!! A ska vara hemma två dagar i veckan i tre månader, och han kommer arbeta med sitt eget företag resterande tre dagar, vilket betyder att vi inte är bundna till Stockholm utan kan improvisera lite utifrån vad vi känner för, väder etc. Det känns så skönt att vi kommer att få mer tid tillsammans och att få lite hjälp med bebisen efter en tuff vår. Har inte skrivit så mycket här och håller det privat, men det har sugit energi ur mig på ett sätt jag nog aldrig varit med om tidigare. Nu kommer sommaren och solen som jag hoppas kommer att lägga sig som ett ljust och varmt täcke över det som varit.
 
Vi börjar vår roadtrip med en sväng till de Västgötska skogarna och lilla T ska döpas nu på söndag. Sedan stannar vi hos mina föräldrar några dagar innan vi sticker iväg på en sista-minutenbokad tripp till Öland. Det ska bli så skoj! Först ska vi bo på en gård strax utanför Borgholm, och sedan blir det stuga på Böda några nätter. Vi kommer också att stanna till i Glasriket på vägen ned för att spana in vackert glas och kanske lite outletshopping. Håll tummar och tår för att solen vill titta fram nu :-)
 
Hittade lite fler bilder i arkivet och just denna helgen för ett år sedan befann jag mig i Götebord med dessa pinglor, bodde på hotell och spanade på Håkan på Ullevi, en helt fantastisk konsert.
Utsikt från hotellrummet på Gothia Towers
Glad och gravid i hemlighet än så länge....
 
Ullevi kokar
 
 Nä nu tar vi tag i juni och njuter till max av denna sommar hörrni :-)

Biskops-Arnö

Publicerad 2015-06-01 10:55:00 i allm�nt

Tiden flyger som vanligt och jag försöker stanna upp och reflektera då och då. För snart ett år sedan befann jag mig på Biskops-Arnö och det var härlig försommar, tänk att lilla T låg i magen och växte så det knakade redan då <3
 
Ön är en helt magisk plats, och jag är så glad att jag åkte iväg den där veckan och tog mig tid för mig själv och mitt intresse. Det är en sådan sak som ligger kvar i minnet och alla sinnena länge. Doften av blomsteräng och hav, knarrandet av cykelhjul mot grusvägar, möten med människor jag aldrig hade träffat annars och kunniga fotolärare som lärde oss massor om porträttfoto. På skolan är Anna Clarén huvudlärare och jag köpte med mig hennes bok Close to home, som innehåller massor av vackra bilder av ön och hennes familj. Den kändes så träffande då jag själv gick i väntans tider.
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela