Wish upon a star

Prickigt

Publicerad 2014-04-24 16:00:00 i i min garderob

Har en ny klänning i perfekt passform och längd. Har snöat in på prickigt de sista månaderna och kunde inte motstå denna karamell, från H&M.

Mindfulness

Publicerad 2014-04-21 21:39:00 i allm�nt

Nu händer det, precis nu. Från en dag till en annan slår knopparna ut och det är grönska och blommor vart man än ser. Älskar, fullkomligt älskar när allting väcks till liv och sommaren står framför oss, med löften om långa ljusa nätter, lata dagar i solen och tid för roliga utflykter och upptåg. Är det någon tid på året som vi ska praktisera mindfulness så är det nu...
Kungsträdgården nu på kvällskvisten. Magiskt fotoljus.
Ha en fin vecka!

Dopoutfit

Publicerad 2014-04-19 21:20:00 i i min garderob

Påskhelgen blev inte alls enligt plan då sambon blev riktigt förkyld i influensa. Vi får skjuta på finbesöket och istället blir det en lugn och mysig långhelg här hemma. Har varit ute och cyklat en sväng, vi har haft så fint vårväder här i Sjöstaden idag och körsbärsträden har börjat slå ut <3
 
Har också provat outfits till ett dop som jag ska på nästa helg. Kan ni gissa vilken kombo det blev? :-)
 

Glad påsk!

Publicerad 2014-04-16 21:34:00 i hem & inredning

Nu är vi snart redo för påsken. Idag fixade jag till riset som jag köpte förra helgen och jag tycker själv att det blev väldigt fint! Äggen ger färg utan att det blir för skrikigt. Första påsken i lägenheten och i år fick riset hamna i hallen, tyckte det passade bra på vår långa byrå och så blir man välkomnad och kommer i "påskstämning" så snart man stiger innanför dörren :-)
 
I helgen får vi besök av vänner från min hemstad. De brukar komma och hälsa på oss någon gång per år, och så träffas vi förstås när jag är "hemma". I år blir det lite annorlunda än tidigare för de har en son som föddes förra sommaren, så vi blir en till liten person i sällskapet. Vi har inte så mycket planer förutom att vara utomhus om det blir fint väder, och jag måste till Kungsträdgården och vandra i sagolandet bland alla rosa körsbärsblommor, en av årets absoluta höjdpunkter tycker jag. Någon gång skulle jag vilja åka till Tokyo när körsbärsträden blommar, de firar in med våren med pompa och ståt, måste vara en speciell upplevelse.
 
Vad hittar ni på i påsk?
 
 
 

Påskförberedelser

Publicerad 2014-04-13 10:50:31 i hem & inredning

Det blev visst ett litet blogguppehåll på några dagar. Ibland faller lusten på att blogga ofta och ibland lite mer sällan. Vi får se hur det blir framöver. Nu kommer ju den ljusa årstiden vilket i alla fall gör det mycket roligare att ta bilder så det är inte osannolikt att jag snart är igång som vanligt igen... Har även en väldigt rolig grej på g när det gäller fotograferandet, berättar mer snart :-)
 
Igår var jag och påskhandlade lite smått och gott. Min underbara hare från Villeroy & Boch åker som vanligt fram, här i sällskap med några nya och gamla favoriter.
Blev väldigt nöjd med detta enkla men fina arrangemang. Zinkbricka Sia. "Äggskalskruka", vit pärlhyacint, plåtägg och små vaktelägg från Blomsterlandet. Vita duniga kycklingar från Cervera. Ljuslykta Kiwi från Ittala.
 
Och bakom kulisserna kommer det ett litet lejon...

Lejonet har även varit och rafsat lite på påskriset som jag köpte, men hon är ganska snäll ändå för det var bara en fjäder som fått sig en liten törn... ;-)

Nyklippt

Publicerad 2014-04-04 15:44:32 i beauty

Hej soliga fredagseftermiddag! Mellanlandar en snabbis hemma innan jag ska ut på roligheter. Det här blir en fullspäckad helg. Idag har jag lyckats dubbelboka mig på teater och konsert, men insåg igår att jag nog hinner båda om jag rusar iväg direkt efter föreställningen... Imorgon ska vi ha gäster och jag har inte hunnit vare sig städa, planera mat eller handla, så just nu känner jag mig smått stressad!!! Men nu ska jag ta några djupa andetag och sedan gå ut i solen denna härliga fredag! Inleder med en middag på Brasserie Elverket, ska bli väldigt trevligt!
 
Igår var jag och klippte mig, gick tillbaka till EcoHair på Kungsholmen där jag varit tidigare, men denna gång till en ny frisör som hette Evelina. Blev så otroligt nöjd! Nu var det ett halvår sedan jag klippte mig sist men hon tyckte att det räckte fint att toppa var sjätte månad (yay för mig som vill få riktigt långt hår!). Dessutom klippte hon inte alls så mycket som de flesta frisörer gör annars, och hon stylade det superfint med varmluftsborste! Det måste jag testa att göra själv.

Ha en riktigt härlig helg!

Enkel favorit

Publicerad 2014-04-02 19:21:35 i i mitt skafferi

Är barnsligt förtjust i glass och fruktsallad. Extra lyxigt och superenkelt med hemgjord chokladsås. Smör (äkta, ekologiskt såklart), havregrädde, kakao (gärna raw), råsocker och en gnutta vaniljsocker. Smält smöret och höfta sedan i med alla ingredienserna. Det får inte koka för då skär sig såsen över glassen.
 
Bon apetit!
 
 
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela