Wish upon a star

PS lycka till i kväll

Publicerad 2013-09-29 22:47:04 i

Söndag så som jag gillar dem (minus förkylning då). Sovmorgon, lugn start i soffan (denna gång med den här boken), DN Söndag, Rookie Blue på boxen och skogspromenad.
 
Löven börjar falla nu, hösten är här. Den kommer ju alltid förr eller senare. Men det här året önskar jag mig mer sol och värme som kan leta sig in i alla vrår och lysa upp. Hoppas att ni haft en fin sista helg i september.
 

New in

Publicerad 2013-09-27 20:18:00 i i min garderob

Kunde inte hålla mig ifrån denna fina jacka från MQ. Gick hem utan den först, men kunde inte släppa den med tanken, så var tvungen att gå tillbaka och hämta hem den. Den är ännu finare i verkligheten, en klassisk och snygg jacka som man kan ha i många år :-)
Egentligen var jag ute efter en varm, rejäl kappa i bra kvalitet, samt en lite billigare, vadderad, kort höstjacka. Men så hittade jag den här dunjackan, och en tunn men galet snygg svart kappa från Zara, med fuskskinndetaljer på axlarna och i midjan, och ja, det blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt. Men jag har ändå lärt mig att det är bättre att köpa det man verkligen gillar än att bara köra på enligt plan fast man egentligen inte hittar något man fastnar för.
 
Kanske lägger upp någon bild på hur de ser ut på i helgen.
 
Det som är bra är också att butikerna nu verkar ha hittat uppföljningssystem för att säkerställa att dunet produceras på ett etiskt sätt. Jag frågar ALLTID innan jag köper dun eller merinoull. Filippa K är ett företag som jag bojkottar då de inte tar ullen på ett djurvänligt sätt. Om vi alla hjälps åt att fråga så tvingar vi butikerna att bli medvetna om hur produkterna framställs.
 
Just nu ska jag inta soffläge och kurera mig från en ruskig förkylning. Skönt med fredagskväll! Trevlig helg på er!
 

Team Ida

Publicerad 2013-09-24 21:29:54 i

Kunde inte motstå att prova denna underbara glitterdröm från prinsessklänningstillverkaren no 1, Ida Sjöstedt, när jag var på Åhléns City. Älskar den. Den fanns också i en kanske ännu vackrare, lång variant. Men när skulle den användas?
 

Kändis? ;-)

Publicerad 2013-09-24 21:20:40 i

Jag hittade mig själv i en av våra kundtidningar här om dagen, förvånad över att de dragit upp min bild så stort. Men lite skoj ändå när det man jobbar med uppmärksammas :-)
 

Billigare med rabattkupong?

Publicerad 2013-09-21 22:39:00 i

Efter en skön morgon och skogspromenad i höstsolen med älsklingen så "tvingade" jag mig själv att bege mig in till Åhléns City för att starta jakten på Den Perfekta Höstkappan. Anledningen? 20 procent "rabatt på valfri vara". Ut därifrån kom jag två timmar senare med två par (i och för sig väldigt fina) handskar samt tre par strumpor, och 134 kr i parkeringsavgift. De där 20 procenten blev inte så billiga trots allt ;-) Och kappjakten fortsätter...
 
Nu hemkommen efter en jättetrevlig middag på Shanti med två tjejkompisar som jag inte träffat på länge. Hoppas att ni har en fin helg :-)
 
Detta underbara hus med små hemliga gångar och gamla äppelträd i trädgården gick vi förbi idag på promenaden. Utsikt över Sickla Sjö, värre kan man ha det...
 

Tant

Publicerad 2013-09-19 20:36:13 i

Hade tänkt att visa en fin bild från frisören idag men tyvärr kände jag mig verkligen som en tant när jag gick därifrån. Eller som en amerikansk hemmafru anno 2000... Men jag hoppas på att det mest är stylingen som gjorde att jag fick dessa associationer (whats up with the big head?!). Sedan så tyckte jag även att det blev väldigt kort, trots att hon visade att hon skulle ta typ en centimeter??

Får återkomma med rapport och (ev) mindre tantig bild när jag ordnat till det lite själv. Men jag får väl lov att bjuda på denna bild (usch!!) haha.
 

Sneak peak

Publicerad 2013-09-16 18:20:00 i hem & inredning

Här kommer en liten sneak peak från vårt vardagsrum. Soffan och soffbordet har några år på nacken och får hänga med ett tag till, men det är kul att förnya med lite detaljer. Älskar mina nya kuddar. Den med orkidén kommer från Stalands i Nacka och den lila sidenkudden fyndade jag på Design Outlet i lilla hemstaden för ynka 158 kr (ordinarie ca 550 kr). De orientaliska ljusstakarna i glas kommer från Fogia (också rea, halva priset. Ja ni kanske gissar att jag gillar att fynda ;-)) Så småningom så ska det förstås upp tavlor också, men jag skyndar lite långsamt.   Har alltid tyckt om en ljus skandinavisk bas med lite orientaliska inslag.  Nu blir det pannkaksgräddning och sedan har jag tänkt spendera den här regniga måndagskvällen i soffan.

Tentaplugg pågår

Publicerad 2013-09-14 13:21:49 i

Jo förstår ni, jag är en sådan där som alltid vill lära mig mer saker och har väldigt många intressen som jag gärna skulle lägga mer tid på. Det är så mycket man vill hinna med här i livet :-) En sak som jag varit intresserad av i många år är fotografi, bildbehandling och grafisk design. Jag jobbade faktiskt som originalare/grafisk formgivare i några månader precis i början av min karriär. Men jag kände att jag tappat bort denna del, och jag behövde utvecklas inom något konstnärligt igen, så jag har gått en fotokurs på Södertörns högskola och nu håller jag på och slutför en kurs i bildbehandling på distans från Högskolan i Jönköping. Jag har haft 1,5 år på mig att göra klart kursen, men precis som när jag gick i skolan så är det alltid sista minuten-plugg som gäller.
 
Så ni hittar mig framför datorn i helgen, fixande och trixande med sådant här till exempel.

Årets höstklipp

Publicerad 2013-09-11 17:06:00 i

Den här tiden på året borde vara frisörernas "julrusch"? Alla vill ju springa till frissan och klippa och färga inför hösten. Konstigt nog så blir man nästan alltid sugen på kortare/"mer frisyr" och lugg vid den här tiden på året. Hur kan det komma sig? :-)
 
Just nu så vill jag dock gärna behålla min längd och gärna få ytterligare lite längre, men det behöver klippas ihop mer (har min lugg på utväxt) Bokat tid hos en för mig ny salong här i Sjöstaden, efter tips från en uppdaterad kollega, The Venue. Hoppas att de är bra, det blir så omständigt att ta sig in till stan för en klippning i och med att jag varken bor eller jobbar i innerstan.
 
Den bästa frisör jag haft var en tjej som hette Lina som jobbade på Corinne & Friends, men hon slutade klippa och jobbar bara som frisörlärare nu för tiden.
 
Förra årets klipp...
Hos Corinne & Friends i februari (luggklipp)
 
Septemberklippet 2012 - kapade en hel del på längden
 
Innan jag skrev detta inlägg så hade jag absolut inte tänkt klippa lugg men när jag ser bilderna så börjar jag allvarligt överväga det. Det är ju fint men lite bökigt att fixa med och så tråkigt att spara ut... Hjälp, vad tycker ni? :-)
 
 

Ingen Jessica-matta

Publicerad 2013-09-09 18:47:00 i hem & inredning

Det blev ingen Jessica-matta för mig. När den kom på plats så passade den inte alls med vår matsalsgrupp, det såg lite för "hårt" ut tyckte jag. Och sedan så måste jag säga att det inte skulle varit någon hit att gå ifrån vår fina ullmatta från Anna O till en plastmatta (polyuretan eller något sådant tror jag att det var). Den luktade inte bra och kändes plastig mot fotsulorna, så nej, den får åka tillbaka till butiken.
 
Gillar den duvblå färgen på vår matta, men har tröttnat lite på att ha den färgskalan i vardagsrummet så så småningom ska jag se om jag hittar en matta i en mer neutral färg, som går ihop bättre med de nya accentfärgerna vi numera har i vardagsrummet (olika nyanser av lila, är så nöjd, ska visa bild snart :-))
 
 Mattan från Rusta
Min fina ullmatta från Anna O, från Spiti
 

Modern prinsessaa

Publicerad 2013-09-08 18:49:00 i allmänt

Vem vill inte känna sig som en prinsessa? Det hjälper Ida Sjöstedt gärna till med. Varje säsong kommer det fler sagolika skapelser från denna dam. Önskar att jag var bjuden på en bal på slottet...
Bilder från nelly.se

Friday

Publicerad 2013-09-06 20:38:00 i allmänt

God kväll! Fredagen är här igen och jag sitter och slappar i soffan med tända ljus och en kopp thé. Hej höst ;-) Mannen är på Ikea och inhandlar en kompletterande bokhylla, det är så skönt att få iordning mer och mer i lägenheten (och skönt att slippa Ikea idag, hihi).
 
Älskar att det fortfarande är så soligt och fint, fastän luften är klarare och högre nu och man fryser lite på morgnarna på väg till jobbet. Igår jobbade jag hemma och innan jag pep iväg till min goda vän Emma på kvällen så hann jag med lite nagelfix på vår soliga balkong.
 
Några av lacken i samlingen, äger nästan bara OPI och Mavala-lack.

Mysigt att kunna ta cykeln över till vänner, händer ytterst sällan. Men Emma och hennes man har flyttat närmare oss och med några tramp, en kort båttur och sedan lite mer cyklade så är man framme på Söder och Katarina Bangata.
 
Min fina vän Emma och den charmiga katten Maja :-)

Skölj för kung och fosterland

Publicerad 2013-09-02 21:49:00 i i mitt badrumsskåp

Detta är min bästa vän i hostiga och snörvliga hösttider, sköljer bort bakterier och annat mindre trevligt i ett nafs.
"Nosebuddy"
 
Finns i hälsokostaffären eller t ex här.
 
Lös upp en sked salt i varmt vatten, blanda i kannan och skölj sedan genom först ena och sedan andra näsborren. Prova, det är hur enkelt och smidigt som helst!

Pancakes och Västgötska skogar

Publicerad 2013-09-01 12:32:00 i allmänt

God middag! Hur har ni det idag? Själv är jag hos föräldrarna på Västgötaslätten denna helg och umgås med familjen. Igår var jag "framme på stan" med mamma och syster och på kvällen blev det besök hos goda vänner som precis har fått en liten och väldigt söt son. Jag fick hålla honom en lång stund och han tittade på mig med sina stora djupblå ögon. Det är det mest naturliga som finns att bebisar kommer till världen, men samtidigt så fascinerande. En liten person som just startar livet och ska lära sig gå, börja skolan, träffa sin första kärlek och allt sånt <3
 
-----------------------------------------------------------------
 
För ett tag sedan testade jag två olika recept på pannkakor utan vetemjöl. Ett med fiberhusk och ett med mandelmjöl, båda var enkla att göra. Det första receptet var gott men smakar ganska mycket ägg, och var noga med att blanda ordentligt om ni provar detta, för trots att jag körde med elvisp så hade jag missat en "klump" som smakade bara ägg, och det var inte så gott att få det i munnen ;-)
 
Det andra receptet smakade mer som vanliga amerikanska pannkakor, jättegott. Dock var det lite svårt att få de första pannkakorna att hålla ihop av någon anledning, trots att jag gjorde dem i teflonpanna (använder alltid gjutjärn annars). Men efter två-tre stycken var gräddade så gick det jättelätt att göra resten. Jag lade till en nypa socker i smeten men det gör man som man vill. Serveras med vispad grädde, bär, lönnsirap och goda sylter eller lite pudrad kakao. Supergott och lyxigt som t ex helgfrukost/brunch.
 

Älskar min Alice i Underlandet-kopp från Urban Outfitters.

Jag och sis i matchande outfits ;-)
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela