Wish upon a star

I´m alive! :-)

Publicerad 2013-05-29 18:28:00 i

Firar att jag lever igen och börjar komma tillbaka till mitt vanliga jag... Dagens middag blev ekologisk turkisk yoghurt med ljumma hallon och mangobitar samt lite honung på toppen. Mums!! Nu kanske ni tänker att det där är väl ingen middag?!! Men för mig var det världens gourmetmiddag efter att ha levt på Proviva i alla regnbågens färger och äppeljuice i en veckas tid.
 
Imorgon blir det jobb igen och då ska jag gå på kurs, sedan på fredag när jag kommer tillbaka "på riktigt" så har hela kontoret flyttat till en ny plats så det blir spännande och märkligt att anlända till en ny adress. Tur att man har snälla kollegor som har hjälpt till att pcka ihop mina saker...
 
Har sett att jag fått en del nya läsare på sista tiden, välkoma! :-) Skriv gärna en rad om vem du är, det är så roligt att få ett ansikte på läsarna!
 
Kram på er, nu ska jag skutta iväg på sångövning!
 

Säsongskort på Grönan

Publicerad 2013-05-28 14:00:00 i

Något jag verkligen kan tipsa om är Gröna Lunds säsongskort. Har för mig att det kostade 220 kr och det blir många bra konserter för pengarna. I år har jag och två vänner redan hunnit med att se både Fun och The Sounds. Riktigt trevligt är det att ta båten över från Sjöstaden till Grönan, sedan ta ett glas vin och en bit mat innan konserten börjar. (Sådant som jag ligger och drömmer om här i sjuksängen ;-))
 
 
 

Digerdöden...

Publicerad 2013-05-26 13:13:00 i

..har kommit på besök, eller i alla fall den mest envisa magsjuka jag någonsin träffat på. Vi har legat däckade heeela veckan och är fortfarande dåliga! Förutom magen som spökar så har vi haft feber och en ihållande värk i kroppen som inte vill ge med sig. Fy 17, nu vill man vara ute och ta tillvara på den vackraste tiden som finns och hitta på roliga saker. Håller verkligen tummarna för att vi är på benen igen i slutet av veckan då min mamma, morbror och moster kommer på besök.
 
Har ni firat era mammor idag? Jag hade som tur var god framförhållning i år och hade köpt presentkort på Centralbadet till mamma och pappa som de kan använda när de kommer till Stockholm senare i sommar. Det verkade gå hem :-)
 
Hoppas att ni har det betydligt bättre ;-)

Searching for sugarman

Publicerad 2013-05-20 10:55:00 i allmänt

Bilder: Imdb.com
 
Såg just en helt fantastisk dokumentärfilm om en man som heter Rodriguez, som spelade in musik på 70-talet i Detroit. Många trodde att han skulle bli större än The Doors och Bob Dylan, men han slog aldrig igenom i USA av någon anledning. Istället har han slitit i decennier med att att riva/röja ut gamla hus och lever på existensminimum.

Vad han inte visste om var att under hela den här tiden var han en av de mest kända artisterna i Sydafrika med miljontals fans och sålda skivor. I Sydafrika trodde man att han var död, men tack vare många års detektivarbete lyckas en journalist och ett fan spåra upp Rodriguez i Detroit, och han kommer ned och spelar utsålda konserter för tusentals skrikande fans.

Det som berörde mig så mycket med den här filmen var att Rodriguez var så otroligt ödmjuk. Han gav bort det mesta av intäkterna från konserterna till vänner och familj, och lever än idag kvar i samma hus som han gjort i 40 år. En av hans döttrar säger i slutet när hon får frågan om han är rik nu att han är rik i det inre livet och på upplevelser, men inte materiellt. Det fick mig att återigen fundera över vad som betyder något i livet och hur vi är mot oss själva och andra, vad som verkligen betyder något. Det här är en film som talar till själen.

Se, se se!
Betyg: 5/5.

Oredigerat

Publicerad 2013-05-18 22:32:00 i

Hade tänkt redigera bilderna från bröllopet vi var på förra helgen innan jag lade upp dem, men glömde ta med mig datorn med Photohop hem så ni får hålla tillgodo med dessa oredigerade varianter.
 
Bröllopsceremonin var supervacker utomhus i Ekotemplet i Hagaparken och festen fortsatte efteråt med ett riktigt ordentligt drag med ringdans, Serbisk (?) orkester och shotsbrickor! :-)
Är det inte konstigt med folk som kapar av fötterna när de fotograferar en? Förstår de inte att en outfit är en helhet?! ;-) Det är alltid lika spännande när man låter andra/främlingar fotografera en, att se resultatet. Det roligaste jag varit med om i det sammanhanget är när jag var i Brasilien själv (med jobbet) och efteråt turistade i Rio och tog bilder på mig själv med Kristusstatyn i bakgrunden. De blev helt ok men en vänlig man erbjöd sig självmant att ta bilder och knäppte många och omständiga foton, och när jag vänligt tackar och tar emot kameran så ser jag att statyn och miljön inte syns på en enda av bilderna. Hihi!
Kände mig nöjd med min styling och mannen matchade fint med fluga i rött och blått :-) Klänningen fyndade jag på Tradera för 40 kr och resten fanns redan i garderoben. Tycker mycket om bilderna på oss i Fjärilshuset, det var så fint ljus där inne.
 
 
 
 

Lördagsbestyr

Publicerad 2013-05-11 09:48:00 i allmänt

God morgon soliga majlördag!
 
Här har jag börjat dagen på mitt bästa helgmanér - vaknade i lugn och ro, steg upp och tände lite ljus och mediterade en stund tillsammans med en kurrande katt, åt en långsam frukost i soffan med kaffe, exotisk havreyoghurt med musli, ett perfekt kokt ägg och lite bloggsurfande. Nu är jag redo för en skogspromenad innan det blir fix inför bröllopet som vi ska på i eftermiddag.
 
För er som funderar på Bare Minerals nya foundation som jag skrev om i förra inlägget så kan jag tipsa om att Åhléns nu har 20% på både borste och foundation. (Jag fick rabatten i efterhand, kändes så snopet att det kom ett erbjudande dagen efter mitt köp men det löste de snällt :-)). Jag tycker att de stora fördelarna är att det går mycket snabbare att applicera denna samt att borsten är så oerhärt len och skön mot huden. Den är fortfarande inte täckande som en flytande foundation, så vill man ha den där riktiga sammetsperfekta finishen så får man komlettera med det. Sammanfattningsvis en riktigt bra foundation med snälla, naturliga ingredienser.
 
Mitt betyg: 4,5/5.
 
Vår på Söder.

Bare Minerals READY

Publicerad 2013-05-06 19:35:00 i i mitt badrumsskåp

Idag var jag inne i stan på lunchen och gjorde lite ärenden. Hade hört att Bare Minerals kommit med en ny foundation som jag var väldigt nyfiken på, men jag har tvekat på ifall jag skulle investera i den eftersom man även behövde köpa en ny borste. Har dock haft mina borstar i många år så jag tänkte att det ändå börjar bli dags att byta ut dem. Den nya borsten är platt i toppen och gjord i syntethår, vilket var en förutsättning för att jag skulle köpa den.
 
Tekniken är en annan än med originalfoundationen, man "doppar" bara borsten lätt mot den fasta ytan och sedan drar man ut den i ansiktet med svepande tag. Inget "swirl, tap & buff" alltså. Den ska också vara lätt att göra mer täckande, vilket låter toppen tycker jag, eftersom jag ibland saknat den där riktiga "doll face" looken som en flytande foundation kan ge, t ex när man går ut och vill ha en lite mer stylad look.
 
Tjejen jag handlade av var jättetrevlig och skickade även med en mascara.
 
Återkommer inom kort med en recension!
 

Little red dress

Publicerad 2013-05-05 20:46:00 i i min garderob

Ni som känner mig vet att jag motsägelsefullt är både planeringsfantast och tidsoptimist... Hm.. hur går det ihop kan man fråga sig? ;-) Men ja, så är det i alla fall, den där sista tiden innan man ska iväg på träningen/kompisdejten/med bussen eller i det här fallet hitta en outfit till ett bröllop går alltid snabbare än den vanliga tiden, hur kan det komma sig egentligen??! ;-)
 
Vi ska på bröllop på lördag och jag ville ha en röd klänning, men jag orkade inte hetsa omkring på stan och offra en hel dag och en massa energi på detta, så jag bestämde mig för att gå in i ett visst antal affärer och fick en lyckoträff på Mango. Kärlek vid första ögonkastet. Så nu har jag några dagar på mig att klura ut vad jag ska ha för skor, accessoarer och ev jacka till...
 
Bildgooglade lite inspiration. Tycker att Anne Hathaway är så otroligt vacker i denna röda klänning, och även Kim Kardashian i sin minimalistiska blåsa. Kommer nog köra på nautrala läppar, stora örhängen och kanske en enkel kraftigare armlänk i silver som smycken. Det röda i sig är "tillräckligt" tycker jag och då är det fint att hålla helheten enkel.
 
Bilder: Google.

A Facebook friend is better than nothing

Publicerad 2013-05-02 22:57:00 i smarta saker som andra sagt

Så himlans otroligt intressant projekt!! En amerikansk journalist som bestämde sig för att leva i "den riktiga världen" dvs inte använda Internet på ett år. Något som jag själv funderat på många gånger, då jag ofta känner att nätet slukar så mycket tid, och faktiskt längtar efter att ha tråkigt. När hade man tråkigt sist? Det händer ju liksom aldrig.
 
Det finns nog hos många en inre längtan att sluta stirra in i digitala skärmar och istället mötas mellan människor, titta på stjärnorna, fundera på livet och känna lukten av syrenbusken utanför fönstret.
 
Vi slutade faktiskt att kolla på tv:n på vardagskvällar för ett par år sedan av ungefär samma anledning. Nu har det smugit sig tillbaka igen men vi tittar i alla fall mindre än vi gjorde från början.
 
 
Så här skriver Paul Miller på the Verge:
"My plan was to leave the internet and therefore find the "real" Paul and get in touch with the "real" world, but the real Paul and the real world are already inextricably linked to the internet. Not to say that my life wasn't different without the internet, just that it wasn't real life."
 
"I'd read enough blog posts and magazine articles and books about how the internet makes us lonely, or stupid, or lonely and stupid, that I'd begun to believe them. I wanted to figure out what the internet was "doing to me," so I could fight back. But the internet isn't an individual pursuit, it's something we do with each other. The internet is where people are."
 
Läs mer här.

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela