Wish upon a star

Slott, båtfärd, goda middagar, SPA, marknad och historiska vingslag...

Publicerad 2013-12-07 13:00:00 i

Bjuder på lite fler bilder från Budapest. Oredigerat men rätt så fint ändå. Kan verkligen rekommendera en weekend här för alla som vill komma iväg en sväng och se historia och vackra gamla byggnader, gå på underbara spa-behandlingar, äta gott och bara umgås. Att bo på ett fint hotell höjer förstås upplevelsen och att ha ett eget spa på hotellet är obetalbart. Så skönt att slinka i badrock och tofflor och ta hissen ned till varma bassänger och olika sorters bastubad. Min nya favvis är ångbastun!
 
Shoppingen tyckte jag dock inte var någon höjdare så bli inte besviken. Det finns naturligtvis Zara, H&M osv precis som överallt i världen nu för tiden ;-) Detta gjorde mig dock inget eftersom jag inte var ute efter att shoppa.

Vi kom upp på slottshöjden var det fortfarande ljust ute men lamporna över staden tändes allt eftersom mörkret lade sig över staden.

Poetiskt vackert.

Fick aldrig någon bild på spa-avdelningen på hotellet då det inte kändes riktigt ok att gå loss med kameran bland badande gäster, men en bild på en bild blev det iaf ;-)


det här stället, Mandala Day Spa, knäppte jag ett par bilder i omklädningsrummet. Men det bästa var förstås rosenbladsbad med champagne och efterföljande massage. Obeskrivligt underbart.

Vi var även på ett ställe som hette A-list Salon & Spa där de hade himmelska behandlingar. Där gjorde jag den bästa manikyr och pedikyr jag fått, bodyscrub och en uuunderbar ansiktsbehandling med lååång hårbottenmassage...Det var dock mer en salong än ett spa, så man ska inte gå dit för den där riktiga "spakänslan".

Den bästa restaurangen som vi besökte, Iguana. Otroligt god mexikansk mat och smaskiga drinkar! A beställde in Mojitos innan jag ens hann blinka, haha. Sen blev det även en Virgin Pina Colada, har aldrig druckit det tidigare, hur gott som helst!

Utsikt från hotellet över staden.
Båttur på Donau. Vi hade hela båten för oss själva, en väldigt märklig känsla. Där satt vi med våra turistguide headset i en ekande båt för typ 100 pers, haha.
Frukost på Starbucks som låg vägg i vägg körde vi varje dag.
Blev förvånad över hur mycket amerikanska restauranger och butiker som hittat till Budapest. Allt från Starbucks till KFC och Home Depot (!)

I saluhallen, där de säljer mat på nedervåningen och lokalt hantverk och souvenirer på övervåningen. Spanade lite på en fin väska men det blev inget köp.
Avslutade med en fika på anrika New York Café. En smula överreklamerat och kanske "lite" i pråligaste laget men förstås imponerande pampigt.
Sista bilden jag tog precis innan transfern till flygplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela