Wish upon a star

Första hjälpen mot januarimodd

Publicerad 2013-01-30 21:37:00 i allmänt

Jag kan inte påstå att januari och februari är några vidare favoriter hos mig, går mest runt och fryyyser och gräver efter den tjockaste tröjan i byrålådan på morgonen. Inspirationen och klädstilen är nästintill obefintlig, här handlar det om överlevnad ;-)
 
Några saker som jag har i min akutväska mot vintermörkret:
 
D-vitamin för att bli glad och pigg och redo inför vårens alla upptåg. När jag skulle köpa denna hade det visst varit på nyheterna att vi svenskar led brist på d-vitamin (det hade jag helt missat), och det var helt slutsålt överallt! Lyckades dock hitta denna förpackning i Örebro(!?).
 
 
Bastu. Så fort jag får chansen så smiter jag in i en härlig varm bastu. Tyvärr har jag ingen egen bastu hemma (som min vän Emma och hennes man har lyckats klämma in i sin tvåa!), men på gymmet här i Sjöstaden eller på jobbets gym blir det flera besök i veckan.
 
Fina nagellack, piggar upp den tröttaste gamla stickade tröjan. Här två nya favoriter som jag ska testa så snart jag hinner. Caribbean Temptation (bara namnet..!) från China Glaze och Lady Muck från Butter LONDON. Båda är cuelty free (dvs inte testade på djur) och finns t ex hos Eleven. Är väldigt nyfiken speciellt på Butter LONDON som är ett nytt lack för mig, som jag hört väldigt gott om. De är fria från de tre värsta kemikalierna formaldehyd, toluen och DBP, därav namnet 3 Free Lacquer.
 
Nästa punkt på listan är roliga aktiviteter! Boka in dig själv, ensam eller med vänner och familj på allt roligt du känner för att göra. En fika med bästa väninnan, teater eller någon annan kulturaktivitet, after work, eller varför inte körsång? Jag var faktiskt på just körsång idag, första gången och det var afrikanskt tema! Så himla roligt!
 
Något som jag också ska öva på i vår är att ta det lugnt och faktiskt inte göra ett smack. Det tror jag är den bästa present man kan ge sig själv ibland, att bara få vara, och tänka lååånga tankar.
 
---
 
En annan mycket trevlig sak som hände idag var att det damp ned en bröllopsinbjudan i brevlådan. En väldigt trevlig nyhet, det ska bli så roligt att gå på bröllop i maj i Hagaparken, vilket underbart ställe att ha ett bröllop på. Nu när vi ska gifta oss så är det ju ett bra tillfälle att hämta inspiration till vårt bröllop också :-)

Bröllopsmässan del 1

Publicerad 2013-01-27 20:15:00 i bröllop

Är ni med....?! :-)

Dagen började i Nacka Kyrka, då jag tog med mig min vän Weronica på meditation. Med fulladdad energi åkte jag sedan förväntansfullt vidare till Nacka Strand...

 

Lisa har parkerat vid Engelberts monter.

Chokladfontän!
Fånar mig lite ;-)

Och så drog modevisningen igång. Inledning av Niclas Wahlgren med kollega från Lugna favoriter.

Tyckte om denna klänning, speciellt den assymetriska överdelen i spets.
 
 

Hand of Sweden

Publicerad 2013-01-26 22:53:00 i bröllop

När jag ändå är i farten så passar jag på att lägga upp fler bilder på svensktillverkade ringar. Jag har tidigare visat en ring från Hand of Sweden som har mycket fint i sitt sortiment. Vi ska ju tillverka våra ringar hos en guldsmed som kan erbjuda ekoguld, men jag vill gärna prova en ring som jag fastnar för, att ha som utgångspunkt. En ring kan ju se fantastisk ut på bild, men man vet aldrig hur den kommer att sitta på just ditt finger.
 
 

En inspirerande dag på Bröllopsmässan

Publicerad 2013-01-26 18:56:00 i bröllop

Nyss hemkommen från bröllopsmässan i Nacka Strand, OJ vad mycket intryck! Har landat i en liten hög i soffan med ett glas rött, det blir soffhäng resten av kvällen. Men så roligt det var! Massor med blivande brudar och deras nära och kära samlade på ett ställe. Kom hem med kassar fulladdade med tidningar och mässerbjudanden på allt ifrån ringar till fotograf, bröllopslokaler och resor. Återkommer med bildbomb inom kort.
 
Min söta vän Josefine som jobbar på Allt om Bröllop har varit med och skrivit denna bok, som självklart inhandlades. Massor med goda råd och vackra bilder.
Josefine skriver också en blogg där ni bland annat kan se fantastiska bilder från hennes och hennes man Martins bröllop i Skottland.
 
 
 

Bröllopsmässan i Nacka Strand

Publicerad 2013-01-21 20:47:00 i bröllop

I helgen är det Bröllopsmässan i Nacka Strand, som jag ska besöka tillsammans med min vän Lisa. Ska bli riktigt spännande! Framförallt hoppas jag på att bli lite klokare på ringfronten, och så vore det kul med roliga modevisningar och förstås inspiration i det stora hela.
 
Mässan besöker även Malmö 2-3 feb och Göteborg 9-10 feb. Mer info finns hos Allt om Bröllop. Ska ni gå på någon bröllopsmässa i vår?
 

King of Gems

Publicerad 2013-01-17 22:28:00 i bröllop

Det är ingen slump att diamanten sitter i så många vigsel- och förlovningsringar. Dels är det förstås för att den är så hård, 150 gånger hårdare än någon annan mineral, men den har också egenskaper som gör den väldigt passande för att symbolisera evig kärlek.
 
 
Kristallnamn:Diamant eller ädelstenarnas kung, King of Gems.
Färg: Vanligtvis klar, gnistrande och färglös, reflekterar regnbågens alla färger i solljus.
Kristalltraditioner: Enligt de gamla grekerna var diamanter skärvor av stjärnorna. Kopplingen mellan diamanter och kärlek uppstod på grund av att Cupidos (romarnas unge kärleksgud) pilspetsar var tillverkade av diamanter.
Healingegenskaper: Diamanter healar hela kroppen och avgiftar systemet; även bra för att hjälpa hjärnan att fungera väl, förnyar friska hjärnceller och balanserar höger och vänster hjärnhalva. Traditionellt anses diamanter öka kvinnlig fruktsamhet.
Vardagsbruk: Diamanter tros dra till sig framgång och välstånd genom att öka bärarens karisma.
Andliga egenskaper: En diamant ökar dina naturliga clairvoyanta krafter; skåda in i en diamant i skenet av levande ljus eller i klart solsken så kommer du att se bilder som besvarar dina frågor inom dig.
Speciella egenskaper: Diamanter ges bort som en symbol för trohet; diamanter sägs bli dimmiga om känslor eller mentala och kroppsliga fuktioner går på högvarv.
Affirmation/kraftladdning: Jag drar till mig ljus, kärlek och framgång.
 
Källa: Kristallernas kraft: idag och genom tiderna av Cassandra Eason, finns t ex hos Adlibris.
 
Så om du tvekade innan på val av sten så har du här fått ett gäng med goda argument ;-) Tänk bara på att få ett fairtrade certifikat vi köpet. Fler och fler guldsmeder har börjat jobba med ekologiskt och fairtrade, här hittade jag t ex en lista med länkar.
 

Pre-engagement ring

Publicerad 2013-01-13 12:07:00 i bröllop

Eftersom jag är en person som gillar att ta tid på mig innan jag tar stora beslut (det måste få bearbetas lite i kroppen och tillslut brukar det landa rätt i magen!) så bestämde jag och fästmannen oss för att köpa en tillfällig förlovningsring till mig. På så vis kan jag fortsätta kolla på ringar i lugn och ro och slippa stressa fram något beslut.
 
Eftersom vi tycker att det är viktigt att beställa ringar i ekologiskt guld och fairtrademärkta diamanter så blir kostnaden högre, och dessutom så ska man ju ha dessa ringar på sitt finger "from now until eternity". Så det känns skönt att få tid på sig att bli riktigt säker.
 
Jag valde en enkel silverring med en vacker månsten, från Pandora. Tycker mycket om den, och månsten är en sten som jag längre dragits till. Har en bok om olika kristaller och halvädelstenar som beskriver dess magiska krafter, kanske skriver lite mer om det någon dag :-)
Min fina ring. Samon köpte den på Royaldesign, men den finns förstås även i Pandoras egna butiker.

Drömmar om ljumma vindar, och så lite mer underkläder

Publicerad 2013-01-13 11:48:00 i i min garderob

Jag är så redo för våren nu! Sitter och tittar på vårkläder och drömmer om resor till länder med ljumma vindar, långa lata dagar på en vit sandstrand och upptäcksfärder i gamla gränder. Idag skiner solen här i Stockholm så man får lite extra vatten på sin kran ;-)
 
Det visade sig i fredags kväll efter att jag besökt tandläkaren akut då jag hade sådan grym tandvärk (!) att jag fått bihåleinflammation. Hade ingen aning om att det kunde påverka tänderna, men tydligen sitter några av bihålorna precis ovanför tänderna, visade hon mig på röntgenbilden. Så nu ska jag hålla mig inomhus hela tiden eftersom det kan bli värre av växlingen varm/kall luft. Det betyder alltså obegränsat med tid framför datorn (ja, i teorin i alla fall!) och det kan bli ganska dyrt när "klickfingret" vandrar lite hit och lite dit, och vips så har man beställt hem än det ena än det andra ;-) Ingen resa har det blivit än så länge, men både lite ny heminredning och en hel hög med fina underkläder och en baddräkt.
 
Har inte shoppat på La Redoute på väldigt länge, men när jag bläddrade i deras vårkatalog så hittade jag SÅ mycket fint! Här är några utav mina fynd:
 
Den här baddräkten i svart (Kommer först i mars! Det är bra att vara ute i god tid, ofta blir godbitarna utsålda i de vanligaste storlekarna).
 
Detta set i vitt (Varför har La Redoute inte bilder på alla färger på sin hemsida??)
 
Här ser man i alla fall bh:n :-)
Till sist detta enkla men söta set, ser så himla skönt ut!
 
Jag är en sådan person som verkligen inte kan ha obekväma underkläder, är väldigt petig med det :-) Har några bas bh:ar från Victorias Secret som jag bunkrat upp med, i princip de enda som jag använder på vardagarna, och så blir det lite roligare undies på helgen om man är ute på något galej :-)
 
Vart köper ni underkläder, och vilken stil tycker ni är fin?
 

Romantiska lakan

Publicerad 2013-01-08 17:59:00 i hem & inredning

Satt och drömde lite om våren och sommaren, snart kommer de, vi får bara vänta ett litet tag till. När jag kikade runt bland vårkläder fastnade jag en stund framför H&M Homes nya kollektion. Just nu har vi ganska enkla/basic lakan här hemma men jag fastnar lätt för de lite barnsliga och romantiska motiv, speciellt på örngott som ju går att kombinera med en mer klassisk helhet. Visst skulle man kunna tänka sig att vakna upp mellan dessa dagen efter sin bröllopsdag...
 
Kökshandduk, man kan väl behöva lite löööv i köket också :-)

Brudigt

Publicerad 2013-01-08 14:26:00 i bröllop

...och såhär fin kan man vara på bröllopsdagen! 
Lindsay Ellingson på Victoria´s Secret Fashion Show 2012

Victoria's Secret Fashion Show 2012

Publicerad 2013-01-08 12:59:00 i i min garderob

Fastnade framför Victoria's Secret Fashion Show igårkväll. Vad man än tycker om hela konceptet ur ett samhällsperspektiv så måste jag säga att jag bara älskar de olika "kostymerna". Är ju en riktig sucker för sagovärlden (det kanske ni redan misstänkt med tanke på bloggens namn), och här kombinerar de det med fantasifulla kreationer, ûbervackra modeller och rolig, lekfull styling. Det fanns även en hel del inspiration till bröllopsdagens under förstås. 
Kör ni på klassiskt vitt under, eller tar ni ut svängarna?
Bara ääälskar stylingen på bild nummer två, så söt med multifärgade polkadots som är en long time favourite hos mig. 
Bilder från div sajter på nätet.

Manikyr och ringar

Publicerad 2013-01-07 15:24:00 i bröllop

Åh, jag har blivit sjuk igen... De senaste dagarna har bestått av någonting som involverat de två kära vännerna datorn och täcket. Jag har förflyttat mig mellan sängen och soffan, där jag bygger mitt randiga bo.

Gläder mig i alla fall åt mina fina naglar som har hållit sig ända sedan nyår (nåja, med lite påbättring...) Det är inte alls svårt att göra fransk manikyr, bara lite pilligt och så tar det tid. Men när man väl har börjat så är det svårt att sluta, ens "vanliga" naglar ser ju så gula och trista ut, eller hur?!

Det har jag funderat på när det gäller ringen också, ifall en ring kan vara för "fancy", om man inte alltid har piffade naglar (som jag verkligen inte har), så kanske man ska välja en slät eller i alla fall enklare ring....?

En ring som jag är riktigt förtjust i just nu, men jag kan inte bestämma mig för om den just är för "fancy"... 

Provar ringen "au naturel" (ursäkta bildkvaliteten). Vitguld med 4ct briljantslipad diamant. 
Här samma ring, ur en annan vinkel. 
Och så med fixade naglar. Visst blir det en helt annan grej..?! Ringen högst upp är samma som på de två första bilderna, och den längst ned är från Hand of Sweden och heter "Smooth". 
 

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela