Wish upon a star

Drömfrukost med UnderbaraClara

Publicerad 2013-10-16 21:09:00 i

Igår hade jag en bra start på dagen hos Saltå Kvarn med UnderbaraClara och Naturskyddsföreningen. Det började med god ekologisk frukost och lite mingel med de andra deltagarna och sedan pratade Clara med Ulrika Dahl från Naturskyddsföreningen om olika kemikalier som finns i våra hem och som sprids via allt ifrån soffor och väggfärg till konservburkar och matlådor i plast. Väldigt intressant och läskigt, men bra med fokus på konkreta tips och vad man kan tänka på.

Tydligen finns det mesta miljömärkt, inte bara mat utan även t ex TV! Måste maila till Ulrika och fråga lite mer om vilka butiker hon rekommenderar.

Några av de konkreta tips som jag tar med mig:

  • Vädra är ett enkelt och bra sätt att minska kemikalierna hemma
  • Undvik konservburkar (bisfenol A)
  • Ta bort så mycket plast som möjligt i hemmet
  • Undvik speciellt kombinationen mat/plast/värme
  • Mjuk plast är värst, hård plast inte lika farlig
  • Köp ekologiskt (mat, inredning, smink mm)

Här kan man skriva på upproret mot hormonstörande ämnen i konsumetprodukter och här kan man se klippet hos UnderbaraClara.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela