Wish upon a star

Mitt 2014 i frågor

Publicerad 2014-12-29 01:06:00 i allm�nt

2014 går mot sitt slut och det är dags att summera, fundera över det som varit och blicka framåt med drömmar och önskningar inför det kommande året.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag blev gravid, var gravid och födde vår älskade son. Det var ungefär det som 2014 gick ut på <3
I juni hade magen precis börjat synas. Foto: Karin Wijk.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, nästan hela min bekantskapskrets antingen är gravida eller har fått bebis! Jätteroligt :-)

Någon/några som gifte sig?
Min kusin och hennes fina man gifte sig en knasigt varm dag i april, i en supermysig liten kyrka på den västgötska landsbygden. Min sambos vän från universitetstiden gifte sig i Högalidskyrkan, med en jättefin mottagning på Långholmens världshus.
Dog någon som stod dig nära?
Nej.
 
Hur spenderade du sommaren?
Jag började känna av allt fler graviditetskrämpor, hade smärtor när jag rörde mig och var väldigt begränsad fysiskt. Därför blev sommaren väldigt lugn, men jag är glad att jag orkade resa till Irland då det var en present till mina föräldrar som fyllt 60 år.

Vilka länder besökte du?
England (Brighton) och Irland.

Utanför hotellet i Brighton
Grevskapet Kerry i sydvästra Irland
Huset vi hyrde på Irland
  
Vad spenderade du mest pengar på?
Bebissaker!
 
Något oväntat som hände?
Jag fick höra från min syster att hon sett mig på tv... Efter att jag var på ett frukostseminarium med Underbara Clara så hamnade jag i dokumentärfilmen som hon spelade in vid tillfället...
 
Ett datum du aldrig kommer att glömma?
18 november då vår son föddes.

Vilka konserter gick du på?
Den konsert jag minns är helt klart Håkan Hellströms episka konsert på Ullevi i Göteborg, en fantastisk upplevelse och känslomässig stormvind. Dessutom en väldigt trevlig weekend med två fina tjejkompisar :-) Och så förstås Stockholms kulturfestival i vanlig ordning, där Jennie Abrahamsson var grym. I oktober var jag och A på Operan med min (gravida) kollega och hennes man.
Publikrekord på Ullevi sommaren 2014
Utsikt från vårt hotellrum på Gothia Towers

Favoritprogram på TV?
Har verkligen hängt framför burken i år! Några favoriter har varit Bonde söker fru (första gången jag fastnat för det!), Ensam mamma söker (i vanlig ordning ;-)), Downton Abbey, Orange is the new black och Rookie Blue.
 
Bästa boken du läste i år?
Sista delen i Boije af Gennäs trilogi, Folk av en främmande stam.
 
Ett intresse som du utvecklade under 2014?
Jag var iväg på en fem dagar lång kurs på Nordens fotoskola Biskops-Arnö och lärde mig mer om fotografi, speciellt porträttfoto. Gick även på en kvällskurs i bildredigering med Emily Dahl, på Vintagefabriken, och sist men inte minst - lärde mig virka (?!) :-)
Upptäcksfärd på cykel på Biskops-Arnö.

Mest använda appen?
Facebook och alla gravid-appar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Låg inlagd på sjukhuset ;-(

Vad fick dig att må bra?
Vetskapen om att det växte ett nytt litet liv inuti min mage, och att allt såg bra ut på ultraljuden. Var också på gravidmassage flera gånger första halvan av 2014, och så var jag och A på Sturebadet.
Någon som gjorde mig glad och höll mig sällskap i "sjuksoffan" var min älskade katt Molly. Hon har verkligen förändrats sedan hon blev ensam katt i huset, blivit mycket mer social och trygg.
 
Mest stolt över?
Att jag tog mig igenom en extremt jobbig situation på jobbet, den tuffa graviditeten med smärtor och sjukhusvistelser, och den kaosartade förlossningen. Jag klarade det.

Genomgick du någon stor förändring?
Ja, både kroppsligen och mentalt. Den inre resan handlade om att acceptera att jag inte kunde hitta på saker som jag var van vid, och att börja fokusera mer inåt. Hittade mitt mantra, som har funnits med mig under hela året: "Känn efter, tänk inte efter", och har blivit bättre på att lyssna på mig själv.

Kroppen gick från att vara vältränad och stark till att växa och försvagas då jag i princip inte kunde röra mig på ett halvår. Två veckor efter förlossningen hade jag gått ned de flesta kilona, men musklerna är borta. Men den största förändringen av alla är naturligtvis omställningen från att vara huvudperson i mitt liv, till att vara mamma åt en perfekt liten pojke <3

En av de sista bilderna på mig som gravid, i oktober 2014

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det positiva graviditetstestet, och att få bli mamma.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015?
Att få vara frisk, röra på mig massor, träffa vänner och familj mer.

Bästa köpet?
Inte direkt köp, men att vi skaffade en personalbil genom mitt jobb. Ääälskar den!


Vår Golf sportkombi i utlämningshallen.

En bild som du tagit och är riktigt nöjd med?
Från Biskops-Arnö, älskar känslan i bilden, de milda färgerna och linjerna.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2014?
För första gången på tio år har jag knappt satt min fot på jobbet, och har haft tankar och fokus på helt andra saker. Här är jag i alla fall på ett event på Grand Hotel. Samma dag smet jag iväg på lunchen och vi fick se fröet till vårt lilla hjärta för allra första gången!!
 
Förutom det så använde jag även mina jobbskills till att hjälpa min man med hans nystartade företag, vilket har varit väldigt roligt och spännande!

Högsta önskan just nu?
Under 2015 hoppas jag på att kunna njuta av mammaledigheten, mysa med min son och se honom utvecklas, umgås med min familj och mina vänner, och att vi alla får vara friska och må bra. 

Första barnvagnspromenaden! (Vi har babyskyddet på om någon tycker att vagnen ser konstig ut). Många fler ska det bli under 2015!
 
Här är mitt 2013 i frågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela