Wish upon a star

Fotokurs

Publicerad 2013-04-14 10:07:00 i fotografi

Jag har alltid älskat att fotografera och haft lätt för att hitta fina vinklar och kompositioner. Däremot så har jag aldrig varit intresserad av tekniken bakom. Men tillslut var jag tvungen att inse att hur jag än vänder och vrider på saken så är det ofrånkomligt att en dag komma till den punkt när man behöver lära sig tekniken. För att kunna få bilderna så som man själv vill ha dem. Annars har man ofta en idé i huvudet och med kameran på autoläge kan det bli hur fina och skarpa bilder som helst, men sällan precis med det där ljuset och effekten som man har i sitt huvud.

Så för ett tag sedan gick jag en fotokurs på kvällstid på Södertörns Högskola. Det var otroligt roligt och utvecklande. Jag lärde mig om fotografins historia, grunderna i kamerainställningarna och framförallt så fick jag genom inlämningsuppgifterna testa olika utmaningar och sätt att fotografera.

Kursen avslutades med ett projekt där man skulle ut till en arbetsplats och fotografera, och men pirr i magen begav jag mig till Chokladfabriken på Söder, där de så snällt gått med på att ta emot mig. Kände mig som en 12-årig praktikant som kom dit utan att känna någon, en väldigt märklig känsla. Just det här att hålla koll på tekniken samtidigt som man får människorna att känna sig avslappnade är en otroligt svår konst, som det var kul att få öva på.

Här är några av bilderna som jag tog på mitt första "fotouppdrag".

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela