Wish upon a star

EcoHair

Publicerad 2013-04-20 17:56:00 i beauty

I veckan besökte jag den göna hårsalongen EcoHair på Kungsholmen. Jag hade läst en positiv recension hos en av mina favoritbloggare, Naturligt Snygg, och tyckte att det lät spännande med en salong som är ekocertifierad och endast använder naturliga färger. Mitt hår är mörkt kastanjebrunt men dock med mindre trevliga grå/vita strån lite här och var. Inte alls speciellt roligt, och jag brukar normalt sett färga hemma med "vanlig" hårfärg. Inte bra vare sig för människa eller miljö, så nu var det dags att prova något nytt.
 
Frisören Nina borstade först i en pigmentering i håret, som skulle göra att färgen fäste bättre, och efter det lade hon i en blandning av indigo och henna som fick verka i en timme innan ursköljning. Riktigt härligt var det att få håret schamponerat och masserat med naturliga väldoftande produkter.
 
Resultatet då? Jo då, de ettrigt vita stråna som stod ut från resten av håret smälter in bättre, men det kan förstås inte jämföras med en "riktig" färgning, där alla hår blir i samma nyans. Min plan är att förhoppningsvis kunna varva lite, och då och då fortsätta med de traditionella färgningarna, men att i så stor utsträckning som möjligt använda naturliga färger.
 
Medan färgen verkade slappade jag i en mysig hörna längst in i salongen med en kaffe och en tidning. Skönt att slippa stirra sig själv i spegeln i en hel timme ;-)

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2015-09-18 09:57:36

Hej! Vad roligt att läsa! Vi har nu startat en ny ekologisk salong på Pipersgatan 25!
Hoppas du är fortsatt taggad på att varva med ekologisk färgning och även vill komma till oss.

/ Nina från tidigare Ecohair.
www.cleanorganics.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jessica

Varmt välkommen hit! Jag är en småstadstjej som bor i Stockholm sedan många år tillbaka, tillsammans med min fästman, maine coon-katten Molly och numera även bebis T, född i november 2014. Här läser du om sådant som intresserar mig - inredning, vackra saker, naturlig hudvård, bebissnack och livet i stort och smått. Just nu är jag mammaledig, men i vanliga fall jobbar jag med marknadsföring och kommunikation. Hoppas att du ska trivas här, lämna gärna ett litet spår så blir jag glad :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela